Shopify POS palvelee kivijalassa ja tapahtumamyynnissä

Shopify POS palvelee kivijalassa ja tapahtumamyynnissä

Onko sinulla verkkokauppasi rinnalla myös kivijalkamyymälä tai myytkö pop-up -myymälöissä? Verkkokaupan ja kivijalka- ja tapahtumamyynnin yhdistämiseksi on olemassa erilaisia vaihtoehtoja. Shopify-verkkokauppiaalle helppo vaihtoehto on Shopifyn oma POS eli Point of Sale -myyntikanava. 

Shopify POS on iOS- ja Android-laitteilla toimiva sovellus, joka toimii kassajärjestelmänä kivijalkaliikkeessä. Sen avulla käsittelet helposti ja nopeasti ostokset. Shopify POS on helppokäyttöinen ja palvelee erinomaisesti verkkokaupan ja kivijalkaliikkeen yhdistelmää. Mikäli sinulla on useampi liike, monistuu Shopify POS useampaan kivijalkaliikkeeseen.  

Suomalaiselle kauppiaalle Shopify POS toimisi käytännössä vaikkapa näin:

  1. Myymälän kassalla on käytössä tablettitietokone, johon on asennettu Shopify POS ja liitetty ulkoinen maksupääte. Shopifyn oma maksupäätelaite ei valitettavasti ole vielä saatavissa Suomessa. Maksupäätteenä voi kuitenkin käyttää mitä tahansa Suomessa toimivaa laitetta, kuten Nets, iZettle tai Verifone. Tablettikassaan voi halutessaan liittää myös esimerkiksi viivakoodinlukijan.

  2. Kun asiakas tulee kassalle, myyjä merkitsee tablettikassaan asiakkaan ostamat tuotteet tai lukee ne viivakoodinlukijalla.

  3. Myyjä syöttää ostoksen loppusumman maksupäätteelle.

POS:ia voi käyttää vain ulkoisen maksupäätteen avulla. Ostoksen summa on syötettävä erikseen päätteelle. Ainoa suoraan Shopify POS -ratkaisuun integroituva maksupääte on Shopifyn oma maksupääte, joka vaatii maksutavaksi Shopify Paymentsin. Payments ei ole vielä saatavilla Suomessa.

Kauppojen taustahallinta tapahtuu samassa Shopify-hallintapaneelissa kuin verkkokaupankin hallinta. Kauppiaana voit hallita tuotetietoja, päivittää ja tarkistaa eri sijaintien varastosaldoja, hallita asiakastietoja, nähdä tilaus- ja ostotapahtumat sekä seurata myyntiä sekä myyntiraportteja samasta paikasta helposti niin verkkokaupan kuin kivijalankin osalta. Et siis kauppiaana joudu kesken ostotapahtumien ja arkitöiden sinkoilemaan sovelluksesta toiseen. POS:iin saa lisättyä kaikille myyjille omat henkilökohtaiset tunnukset.

Palvele asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla myyntikanavasta riippumatta

Shopify POS on kehitetty myös palvelemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi verkkokaupan lahjakortin asiakas voi käyttää myös myymälässä. Asiakkaalla on myös mahdollisuus nähdä koko ostohistoriansa niin verkkokaupan kuin kivijalankin osalta ja voi esimerkiksi käydä liikkeessä vaihtamassa tuotteen, jonka on tilannut verkosta.

Kuitit ja tilaustiedot löytyvät aina myös POS:sta, mikä helpottaa asiointia jälkikäteen, usein kun kuiteilla on tapana hukkua. Asiakkaan ansaitsemat kanta-asiakasedut ovat käytettävissä molemmissa myyntikanavissa. Täältä voit tarkistaa erilaiset lojaliteetti- eli asiakasuskollisuussovellukset, jotka toimivat Shopify POS:in kanssa automaattisesti.  

Sisustustekstiilien ja -tuotteiden osaaja Vallila käyttää kivijalkaliikkeissään ja tapahtumamyynnissä Shopify POS -ratkaisua. Vallilalla on myös kanta-asiakasohjelma, josta asiakas pääsee hyötymään niin kivijalkaliikkeessä kuin verkkokaupassa. Lue lisää Vallilasta asiakastarinan muodossa

Shopify POS -myyntikanavan käyttöönotto on helppoa. Lisää vain verkkokauppaasi Point of Sale -myyntikanava ja asenna mobiililaitteellesi Shopify POS -sovellus. Sovellus toimii useimmilla iOS- ja Android-laitteilla. Löydät tarkemmat laitevaatimukset täältä. Alkuun pääsee jopa pelkällä mobiililaitteella, mutta POS:iin voidaan myös liittää esimerkiksi viivakoodinlukija, kuittitulostin sekä automaattinen kassalipas tekemään käytöstä entistä sujuvampaa. Shopify POS yhteensopivat laitteet on listattuna Shopifyn sivustolla.

Kun käytössäsi on jo Shopify-verkkokauppa, POS kuuluu pakettiin eikä sen käytöstä veloiteta mitään ylimääräisiä maksuja.


Kaipaatko lisätietoja Shopify POS -vaihtoehdosta? Kerromme mielellämme lisää – ota yhteyttä:

 Ota yhteyttä

 

 

Lue myös: