Kasvun perustana on tiimi

Kasvun perustana on tiimi

Kasvua hakevien yritysten tärkein tehtävä on rakentaa voittava tiimi ja kehittää sitä tiiminä. Olemme hyvässä vauhdissa voittavan joukkueen rakentamisessa. Tiimissä on aina oltava monimuotoisuutta.

Monimuotoisuus ei tarkoita vain osaamista vaan vahvuuksia, persoonaa, ikää, sukupuolta, työtapaa... Kasvu tarvitsee yhtä aikaa osaamista, innovaatioita, kaaosta, järjestystä ja ennen kaikkea oppimista – sekä kaiken tämän johtamista kohti visiota. Harvemmin ihmisissä yhdistyy kaikki tarvittavat ominaisuudet ja vahvuudet. Siksi pelaamme tiiminä.

Voittava tiimi syntyy, kun sitä johdetaan vahvuuksien ja persoonien kautta yhteisen merkityksen äärellä. Kovin usein haluamme kehittää heikkouksia. Niistä tietoisuus on riittävä, mutta energia on laitettava vahvuuksiin ja niiden yhdistämiseen tiiminä.

Me tarvitsemme monialaista osaamista. Kaikkea sitä teknistä ja taiteellista osaamista, mitä tarvitaan hyvän näköisten ja toimivien verkkokauppojen sekä niitä tukevien ohjelmistojen ja palveluiden tekemiseen. Jotta kaikki se osaaminen konkretisoituu asiakkaan eduksi, tarvitsemme asiakasymmärrystä, sisältöjä ja viestintää sekä johtamista.

Tiimin osaaminen rakentuu

Asiakastoimituksiin olemme saaneet kaksi projektipäällikköä Antti Salmen ja Jari Sunin. Projektipäällikön tehtävä on meillä monialainen. Projektit ovat lyhyitä ja projektipäällikkö ei keskity hallinnointiin vaan lopputuloksen aikaansaamiseen. Se vaatii määrätietoista johtamista ja myös ohjelmiston konfigurointia. Useimmiten projektipäällikkö vastaa useasta projektista yhtä aikaa. Antti tuo meille myös hakukoneoptimoinnin ja –markkinoinnin osaamista. Jari on toiminut media-alalla ja tuo lisäksi meille vahvaa viestinnän osaamista.

Joonas Toroi vastaa kaikesta siitä minkä asiakkaidemme asiakkaat kohtaavat verkossa. Joonas luo ja suorittaa. Hän on täynnä taiteellista luovuutta, jonka hän osaa visualisoida, kirjoittaa toimivaksi koodiksi ja kauniiksi lopputulokseksi. Joonaksen tehtävänä on myös rakentaa meille Design-tiimi tekemään asiakkaille myyviä ja ennen kaikkea erinomaisia asiakaskokemuksia luovia verkkokauppoja. Ota yhteyttä, jos koet samanlaista intohimoa! 

Tiimiin liittyi ensimmäisenä Jenny Huttunen. Jennyn tehtävänä on rakentaa brändiämme asiakkaidemme kautta ja auttaa asiakkaitamme kertomaan onnistumisista. Jenny tuo meille myös mediatoimittajataustalla selkokielisyyttä ja monipuolisesta sisällöntuottamista aina ideasta julkaisuun asti huikealla kellotaajuudella. Toistaiseksi Macbookin näppäimistö on pystynyt palvelemaan Jennyn sormien ja aivojen ääretöntä nopeutta!

Myynti on palvelua. Ja se onnistuu parhaiten, kun sinulla on kykyä asettautua asiakkaan asemaan. Sitä auttaa, jos olet ollut vastaavassa roolissa ja tehtävässä. Matti Harjunen tuo meille vankkaa kokemusta toisaalta Mustan Pörssin ja Koneboxin ajalta haastavasta vähittäiskaupasta ja toisaalta menestyvästä kasvajasta Verkkokauppa.comin vastuutehtävistä. Matti pystyy kokemuksellaan ja näkemyksellään auttamaan yrityksiä matkalla kasvuun.

Teemu Tolosella on monipuolinen kokemus myynnin ja kouluttajan tehtävistä, mutta hän on myös toteuttanut unelmansa luoden harrastuksestaan kirjan sekä verkkokaupan auttamaan perhokalastajia ja perhokalastuksesta kiinnostuneita. Teemu ammentaa kokemuksiaan ja auttaa aloittavia verkkokauppiaita kynnysten ja kuoppien ylitse kasvuun.

Miika Leppänen liittyi joukkoomme vastaamaan lisäsovellusten kehittämisestä. Miika on ollut toteuttamassa Nordic Shipping -sovellustamme, joka mahdollistaa Shopify-kauppiaille paikalliset toimitustavat. Miikalla on yli viidentoista vuoden kokemus ohjelmistokehittämisestä ja -prosesseista. Viime vuosina koodaaminen on kohdistunut verkkokaupan, taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ohjelmistoihin. Miikan tehtävänä on varmistaa, että ohjelmistomme ovat yrityksille yhtä laadukkaita, jatkuvasti kehittyviä, käytettäviä ja toimivia kuin esimerkiksi Shopify.

Haluamme olla ja olemme rento, hauskakin, mutta ammattimainen tiimi. Kaiken pohjalla on luottamus. Taustalla halu oppia koko ajan lisää, halu tehdä paremmin sekä yksin että yhdessä – ilolla. Asiakkaan ja oman tiimin arvostaminen. Selkokielisyys, aitous ja rehellisyys. Näillä eväillä on hyvä ponnistaa kasvuun!

Näet avoimet työpaikkamme urasivustoltamme. Jos avoimia paikkoja ei juuri nyt ole, voit rekisteröityä sivulle – näin saat tiedon avoimista työpaikoista jatkossa. 

Teksti: Juha Harju

 

Lue myös