Woolman Oy

Woolman-tiimin senior designer Mikki Kuukkanen seisoo koodin ja kuvien risteyksessä

Woolman-tiimin senior designer Mikki Kuukkanen seisoo koodin ja kuvien risteyksessä

Puolet ja puolet. Kahdesta erilaisesta maailmasta koostuu Woolmanin design-tiimin Mikki Kuukkasen työ. Fronttikoodareiden joukosta Mikki kertoo erottuvansa visuaalisuudella. 

– Minua kiinnostaa hiukan enemmän visuaalisempi työ kuin koodin näpyttely. Mutta toisaalta en haluaisi myöskään tehdä päivästä toiseen pelkkää leiskaa, Mikki pohtii ääneen. 

Mikki lähti Lahteen muotoiluinstituuttiin opiskelemaan multimediatuotantoa. Jyväskyläläinen palasi takaisin Jyväskylään oppineena miehenä. Videon, valokuvauksen, animaation ja graafisen suunnittelun seasta erottui taito myös tehdä netistä kauniimpi ja visuaalisempi paikka. 

– Flash oli opiskeluaikoina kova sana! Onneksi se ei ole enää, Mikki muistelee nauraen. 

Pienessä on tilaa rakentaa 

Woolmanilla Mikkiä houkutteli pienempi ja sitä kautta ketterämpi firma. Työt tiimissä alkoivat syksyllä 2017. 

– Woolmanilla saa vaikuttaa asioihin enemmän ja rakentaa työnsä itse. Täällä on kasassa hyvä porukka, jolla on monipuolista osaamista. 

Mikki kokoaa, että Woolmanilla positiivista on se, ettei tiimi koostu pelkästään IT-alan osaajista. 

– Silloin helposti jää design-touhu ja ihmiset taka-alalle. Tällä on kuitenkin joukossa markkinointiosaajaa ja journalistia ja vaikka mitä! 

(Jos Instagram-postaus yllä ei näy, näet sen täältä.)

Woolmanin verkkokauppaprojekteja ei tehdä kiireellä vaan nopeasti ja tehokkaasti. Palkitsevaa on nähdä oma kädenjälki. 

– Nyt kun tehdään hyvällä tahdilla verkkokauppoja, näkee nopeasti, mitä on saanut aikaiseksi. Kaupat ovat nopeasti pystyssä, jo parissa päivässä parhaimmillaan. 

Woolmanin design lead Joonas Toroi on tyytyväinen tiimikaverinsa Mikin kädenjälkeen.

– Mikki on ammattilainen, jolla on kokonaisvaltainen ymmärrys verkkokauppojen ulkoasusta ja toiminnasta. Erilaiset muodot, värit ja asettelut löytävät aina paikkansa Mikin rautaisessa otteessa, Joonas muotoilee. 

Front end -kehittäjän näkökulmasta Shopify on verkkokauppa-alustana ketterä ja "helppo laittaa tulille", kuten Mikki sen itse muotoilee.

– Shopify on helppo kehitettävä ja se antaa suunnitteluun vapaat kädet. Raamit eivät ole liian tiukat. Shopifyssa voi vapaasti suunnitella enemmän kuin monissa muissa järjestelmissä, Mikki kokoaa.

 

Tutustu Woolman-tiimiin:

Verkkokauppa-asiaa suoraan sähköpostiisi?