Woolman-tiimin etätyömatka Irlantiin: Mahdollisuus oivaltaa itsestä ja työkaverista uutta

Woolman-tiimin etätyömatka Irlantiin: Mahdollisuus oivaltaa itsestä ja työkaverista uutta

– Tällainen yhteinen etätyömatka antaa mahdollisuuden oivaltaa itsestä ja toisesta ihmisestä uutta. Matkalla huomasi hyvin, että tiimissä on erilaisia ihmisiä, mutta ollaan nivouduttu yhteen ja tuetaan toinen toisiamme, toteaa Customer Success Manager Pinja Kuitunen.

Woolmanin etätyömatka Irlantiin toi tiimin yhden katon alle. Tarkoituksena oli oppia tuntemaan toisemme paremmin, tehdä töitä yhdessä ja kokea jotain uutta. Matkaan sisältyi myös yritysvierailuja, joista saadut opit palasivat mukanamme kotiin asiakastöihin ja arkityöhön asti.

Etätoimisto puutarhan kupeessa

Kirpeä syksyn aurinko kylpee vihreillä kukkuloilla. Köynnösten peittämät tammet ja lehmukset kurkottavat ylimmät oksansa polkujen päälle. Lehdet tekevät matkalle katon kulkijoiden ylle. Alue, jolle Woolman-tiimi suuntasi, tunnetaan Irlannin vihreänä puutarhana, Garden of Irelandina.

Heti ensimetreillä oli selvää, että työn ja vapaa-ajan välinen raja oli jäänyt kotiin. Irlannissa meitä odotti inspiroiva ympäristö. Ryhmänä koettu ja nähty toi meitä yhteen eri tavalla kuin yhdessä tehty työprojekti olisi ehkä koskaan voinut. Luontopoluilla tai kaupungin kaduilla saatettiin puhua ensin lapsuuden harrastuksista, arkisista peloista, perheestä. Hetki ja tarkistettiin, miten verkkokauppaprojektit etenevät tai miltä task-lista näyttää.

Woolmanin toimistot sijaitsevat kolmella paikkakunnalla, lisäksi muutamat meistä tekevät töitä kotoa käsin. Normaalisti Woolman-tiimi kokoontuu kerran kuussa päiväksi samaan kaupunkiin. Tuolloin opimme ja opetamme, kerromme ja kuuntelemme. Työpäivän mittainen Woolman-päivä on kuitenkin lyhyt. Päivän aiheet pyörivät juoksevien töiden ja seuraavien steppien läpi käymiseen.

Lämmin syyssää antoi mahdollisuuden laajentaa työympäristöä puutarhaan.

Sen sijaan Irlannissa tiimiläiset, jotka harvoin ovat samoissa projekteissa tai samalla paikkakunnalla, lyöttäytyivät yhteen aamulenkille tai lähtivät yhdessä seikkailemaan lähikaupunkiin. 

–  Woolman-tiimi on aika monipuolinen porukka. On vauhdikasta ja rauhallisempaa tyyppiä, erilaisia persoonia ja lähestymistapoja. Monipuolisuus on vahvuus ja tällä kokoonpanolla taklataan hyvin erilaisia juttuja, kiteyttää design lead Joonas Toroi.

– Matkalla työkaverin ja kaverin raja häilyy, jatkaa projektipäällikkö Jari Suni

Shopify Plus saapui tapaamaan Woolman-tiimiä

Ensimmäisenä päivänä luoksemme Glenview'hin saapui Shopify Plus -asiantuntijat. Muutaman tunnin mittaisella tapaamisella kävimme läpi Shopify Plus -kokonaisuuden tulevaisuuden suunnitelmia verkkokauppiaiden Merchant Success -palvelusta.

Merchant Success on osa Shopify Plus -ratkaisua. Jokainen Shopify Plus -kauppias saa nimetyn Merchant Success Managerin, jonka tehtävänä on saada aikaan kasvua verkkokauppiaalle. Kasvu tapahtuu yhteistyössä: manageri ei pidä kädestä vaan ohjaa oikeaan suuntaan, antaa tavoitteita ja sparraa.

Shopify Plus -vieraat Zlatko Turkalj ja Stephen Rogan (edessä keskellä) saivat päähänsä Woolman-lippikset vierailun päätteeksi.

Shopifyn mahdollistamat verkkokaupan automaatioratkaisut olivat myös pöydällä. Shopify Flow kehittyy koko ajan. Flow tekee verkkokaupan sisäisten prosessien tekemisestä helpompaa, sillä sen avulla kauppias voi lisätä automaattisesti esimerkiksi tageja ja niistä seuraavia toimintoja kauppaansa.

Toinen automaatiotyökalu on Shopify Launchpad. Se on myynnin ja myyntikampanjoiden automaatioon tarkoitettu ratkaisu. Se tekee esimerkiksi vuoden tärkeimpiin myyntipäiviin valmistautumisesta helpompaa. Kauppias voi keksittyä oleelliseen, eikä toistaa samoja prosesseja uudestaan ja uudestaan kampanjan aikaansaamiseksi.

Facebookin ja Googlen Euroopan päämajat sijaitsevat Dublinissa

Facebook ja Google ovat tärkeitä työkaluja verkkokauppiaille. Molempien Euroopan päämajat sijaitsevat Dublinissa, joten tiimimme suuntasi vierailuille. 

Riveissämme on osaajia myös Facebook-markkinointiin, mutta käynti Facebookilla auttoi monet meistä samalle viivalle. Parempi ymmärrys Facebookin tarjoamista ominaisuuksista verkkokauppiaalle auttaa meitä työssämme, jota teemme verkkokaupoille.

Saimme myös inspiraatiota Facebookin ja Instagramin suosimiin videoihin. Lähtökohta kun voi olla, ettei kauppiaalla ole vielä olemassa videomateriaalia, jota hyödyntää. Erilaisten sovellusten ja villin luovuuden avulla pelkät fiilis- tai tuotekuvat voivat viedä todella pitkälle.

Katso growth hackerimme Mikko Rekolan kolme vinkkiä, jotka poimimme Facebook-vierailulla:

Googlen Dublinin päämaja koostuu useammasta korkeasta rakennuksesta, joita yhdistää kadun yli kulkeva käytäväsilta. Vierailijakortit rinnuksissa sukelsimme syvemmälle Googlen työpaikkakulttuuriin.

Hyvästeltyämme Googlen nappasimme paikallisjunan. Ilta päättyi Brayn rantakaupunkiin, jossa useimmat meistä valitsimme evääksi, minkäs muunkaan kuin Fish & Chips -annoksen. 

”Sokeritoppavuoren” valloitus toi tiimiläisiä yhteen

Neljän kilometrin kävelymatkan päässä hotellilta sijaitsi alueen maamerkki, Great Sugar Loaf -kukkula. Vihreät ja lampaiden laiduntamat pellot jyrkästi nousevan pikitien varressa johdattivat kulkijoita määränpäähän.

Vuorelle tehty yhteinen matka pienemmissä ryhmissä oli tärkeää ryhmäytymistä monen mielestä. Alkumatka oli tasaista nousua vuoren rinteen juuren asti, jonka jälkeen lohkareiden ja terävien kivien täyttämä reitti vei kohti huippua.

Great Sugar Loaf -kukkulan valloitus! Yhdessä korkealle kipusivat Jenny Huttunen, Jari Suni, Silja Patrikainen ja Ville Pietarinen.

– ”Sokeritoppavuoren” valloitus oli hieno ja hauska kokemus! Sinne kun pienellä sissiporukalla hyökättiin, maisemat oli todella huikeat, kokoaa projektipäällikkö Jari Suni.

Matkan vaikutuksia yhteiseen työkulttuuriin mietittiin jo Irlannin-matkan aikana. Pinja Kuitunen nostaa tärkeimmäksi reissun anniksi sen, että koko tiimi on löytynyt yhden katon alta. 

–  Me ollaan työskennelty yhdessä Irlannissa viikko. Sinä aikana on oppinut tuntemaan työkavereita sekä vapaa-ajalla että työssä paremmin. Kun ymmärtää ihmistä paremmin vapaa-ajalla, sillä on positiivinen vaikutus tiimityöskentelyyn, Pinja Kuitunen kokoaa.

Jenny Huttunen / Woolman

 

Lue myös: