Woolman panostaa kasvuun – kumppaniksi kolme sijoittajaa

Woolman panostaa kasvuun – kumppaniksi kolme sijoittajaa

Woolman Oy on saanut kumppanikseen kasvuun kolme sijoittajaa. Euroopan  suurin Shopify-toimisto Woolman saa 1,2 milj. euron osakeannin myötä vahvistusta Midinvest Management Oy:n rahastolta, Gorilla Capitalin rahastolta sekä Reaktor Innovations Oy:ltä.

Woolman auttaa eurooppalaisia brändejä menestymään globaalissa kaupankäynnissä erityisesti direct to consumer -liiketoiminnassa. Brändien hyödyntämät kaupankäynnin ja taloudenhallinnan ratkaisut toimivat tunnetuimmille globaaleille SaaS-alustoille Shopifyille ja NetSuitelle.

Woolman on auttanut kolmessa vuodessa satojen verkkokauppojen perustamisessa sekä niiden myynnin kasvattamisessa – aina pk-yrityksestä  globaaleihin, miljardin euron liikevaihdon brändeihin. Yhtiö on myös kehittänyt verkkokaupan logistiikkaan omia SaaS-tuotteita. Woolmanin tuotekehitysosaamista hyödyntävät myös muut kumppanit.  

”Myymme asiakkaalle parempaa bisnestä, emme IT-projekteja”

–  Direct to consumer -trendi, kaupankäynnin murros sekä viimeisimpänä COVID-19 ovat siivittäneet meitä nopeaan kasvuun. Ihmiset, arvot, kehittyminen ja asiakaslähtöisyys ovat kasvumme kulmakivet. Olen ylpeä tiimistämme ja asiakkaistamme. Samaan aikaan, kun asiantuntijamme auttavat asiakkaitamme käsi kädessä kaupan muutoksessa ja kasvussa, innovoimme ja digitalisoimme asiakastarpeita SaaS-tuotteiksi. Haluamme olla aina ihmisen kokoinen scaleup-yritys, kertoo Woolmanin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Juha Harju.

– Midinvest Managementia, Gorilla Capitalia ja Reaktor Innovationia sekä Woolmania yhdistää myös se, mitä tarvitaan myös menestyvässä kaupankäynnissä: globaali mutta paikallinen, teknologiaa ja lähellä ihmistä. Nyt liiketoiminnasta tulee 15% Suomen ulkopuolelta ja investoinnit kohdistuvat kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin, uusien osaajien rekrytointiin ja SaaS-liiketoiminnan kehittämiseen, kokoaa Harju.

– Verkkokauppa on ollut ja tulee olemaan kovassa nousussa. Shopifyn kaltaiset SaaS-ratkaisut ovat kehittyneet tasolle, jossa suuremmatkin yritykset voivat ottaa niitä käyttöön. Samaan aikaan pienempien yrityksien kasvaessa haasteeksi syntyy verkkokaupan kytkentä talouden- ja varastonhallintaan. Woolmanilla on hyvä ratkaisu ja kokenut tiimi ratkaisemaan näitä ongelmia, ja Reaktorilla on verkkokaupasta maailmanluokan kokemusta ja näkemystä, toteaa Juha Ilola Reaktorilta.

– ”Myymme asiakkaalle parempaa bisnestä, emme IT-projekteja” osoittaa liiketoimintalähtöistä ajattelua, jossa teknologialla on vain välinearvo. Juuri näin ajattelemme itsekin ja siksi yhteinen arvopohja Woolmanin kanssa löytyi heti, toteaa Risto Rautakorpi Gorilla Capitalista.  

– Olemme seuranneet Woolmanin kehitystä jo pidemmän aikaa ja olemme erittäin
tyytyväisiä, että nämä sijoitukset osaltaan mahdollistavat yhtiön kasvun ja
kansainvälistymisen. Uskomme Woolmanin tiimin kyvykkyyteen nostaa liiketoiminta uudelle tasolle, kertoo Jukka-Pekka Nikula Midinvestistä.

Lisätietoja:
Juha Harju, co-founder & CEO / Woolman
p. 050 440 8008

 

Lue myös: