Woolman edistää Shopify -ekosysteemin kasvua liiketoiminnan siirrolla Brancoylle

Woolman ja Brancoy sopimukseen liiketoiminnan siirrosta

Kun Woolmanista tuli Shopify Plus -kumppani vuonna 2017, olimme ekosysteemin edelläkävijöitä. Edes Shopifyllä itsellään ei vielä ollut tavoitteita laajentua Suomeen. Monien hämmästykseksi kasvoimme alle viidessä vuodessa Euroopan suurimmaksi Shopify Plus -toimistoksi. Asiakkaitamme ovat brändit eri puolilta Eurooppaa ja Pohjois-Amerikasta. Vuonna 2021 lähes 30 % liikevaihdostamme tuli Suomen ulkopuolelta ja vauhdittaaksemme kansainvälistä kasvua avasimme tammikuussa 2022 tytäryhtiön Lontooseen, Iso-Britanniaan.

Woolmanin strategia on auttaa kansainvälisiä brändejä kasvattamaan D2C-liiketoimintaa

Woolmanin strategia on auttaa kansainvälisiä brändejä Direct to Consumer -liiketoiminnassa hyödyntämään Shopify-ekosysteemiä parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme muokanneet strategian myötä myös palvelujamme vastaamaan asiakastarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Uskomme vahvasti siihen, että Shopify-ekosysteemi on keskeinen menestystekijä monille erilaisille yrityksille ja ekosysteemin kasvun kiihdyttämiseksi olemme solmineet yhteistyön digitaalisiin kokemuksiin erikoistuneen Brancoyn kanssa. Brancoy tuottaa Shopify -kehityspalveluita meidän asiakkaillemme sekä uusille verkkokauppiaille.

Liiketoiminnan siirto Brancoy Oy:lle

Woolman Oy ja Brancoy Oy allekirjoittivat liiketoiminnan siirtosopimuksen, joka astuu voimaan 1.4.2022. Brancoy jatkaa Shopify -kehityspalvelujen tuottamista Woolmanilta siirtyville asiakkaille ja edistää omaa uusasiakashankintaansa. Liiketoiminnan siirron myötä Brancoy kasvaa nopeasti yhdeksi suurimmista Shopify -toimistoista Suomessa. Woolman on yksi Brancoyn omistajista ja omistautunut tukemaan yrityksen kasvua ja kehitystä myös tulevaisuudessa.

Lisää kilpailua Shopify -ekosysteemiin

Woolmanin perustajat arvostavat Shopifyn missiota tehdä kaupankäynnistä parempaa kaikille ja ovat sitoutuneita kasvattamaan Shopify -ekosysteemiä kauppiaiden hyödyksi.

”Kilpailu on aina tervetullutta. Kilpailulla varmistamme, että asiakkailla on riittävästi valinnanvaraa ja eri toimistot voivat keskittyä rakentamaan omaa erityisosaamistaan Shopify -​​ekosysteemissä. Mitä enemmän meillä on hyviä toimistoja, sitä paremmin pystymme houkuttelemaan ekosysteemiin uusia osaaja, ja se auttaa kaikkia pitkässä juoksussa.” 
Woolmanin perustaja ja toimitusjohtaja Juha Harju.

Juha Harju, toimitusjohtaja, Woolman Oy

Brancoy – digitaalisia kokemuksia verkkokaupassa

Brancoy on digitaaliseen liiketoimintaan erikoistunut yritys. Perustajien joukko on yhdistelmä nuoria ja kokeneita yrittäjiä. Operatiivinen tiimi on kasvanut verkkokauppaan digitaalisen markkinoinnin, brändäyksen, designin ja verkkosivujen kehittämisen kautta. Verkkosivukehitys muuttui verkkokauppakehitykseksi ja tätä kautta Shopify tuli tutuksi. Erityisesti asiakaskokemuksen kehittäminen digitaalisessa ympäristössä on yrittäjien sydäntä lähellä, samoin on verkkokaupan teemakehitys. 

Samuli Ala-Kasari, toimitusjohtaja, Brancoy Oy

”Ymmärsimme heti alussa, että verkkokauppa on olennainen osa asiakkaiden strategiaa. Tämä mahdollisuus sukeltaa suoraan nykyisten  Shopify-verkkokauppojen ytimeen arvostettujen pohjoismaisten brändien kanssa on unelmien täyttymys. Olemme käyneet inspiroivia keskusteluja asiakkaiden kanssa, emmekä malta odottaa, että pääsemme ottamaan täyden vastuun yhteistyöstä nykyisten omien asiakkaidemme rinnalla."
Samuli Ala-Kasari Brancoyn toimitusjohtaja.

Käsi kädessä kohti Shopify -huippuosaamista

Woolman ja Brancoy sijoittuvat samaan toimistotilaan Jyväskylässä. Tärkeintä saman katon alla toimimisesta on teknologiatiimien välinen yhteistyö. Samalla kun Brancoy kasvattaa tiimiään ja Shopify -erityisosaamistaan, he toimivat yhdessä Woolmanin kehittäjätiimin kanssa ja kehittäjät ovat yhteisö, jossa autetaan toinen toisiaan.


Yritykset keskittyvät erilaisiin verkkokauppa-asiakkaisiin ja yhteistyössä Woolman ja Brancoy pystyvät tarjoamaan sopivia palveluita Shopify -kauppiaiden eri kasvuvaiheisiin. Yritysten myyntitiimit toimivat myös yhteistyössä löytääkseen asiakkaille parhaiten soveltuvat ratkaisut.

Lisätietoja

Haluatko tietää lisää? Keskustelemme mielellämme kanssasi:

Juha Harju, toimitusjohtaja & perustaja, Woolman Oy, juha@woolman.io, puh. 0504408008, Woolman | Euroopan suurin Shopify Plus -toimisto
Samuli Ala-Kasari, toimitusjohtaja ja perustaja, Brancoy Oy, samuli@brancoy.fi, +358 40 961 0067, Brancoy - Etusivu

 

Mareena Löfgrén, Head of Contract & Security management, Woolman

Nämä asiakastarinat saattavat inspiroida sinua 

Fazer asiakastarina - makeannälkä personalisoituun kaupankäyntiin – Woolman Oy

Kuinka autoimme Orkla Care Finladia D2C-liiketoiminnan käynnistyksessä – Woolman Oy

Singular Society: mullistava vähittäiskaupan konsepti Shopify Plus -al – Woolman Oy