Woolman Oy

Verkkokaupan maksutavat viimeistelevät kaupan – Miten juuri sinun asiakkaasi haluavat maksaa?

Verkkokaupan maksutavat viimeistelevät kaupan – Miten juuri sinun asiakkaasi haluavat maksaa?

Mitä maksutapoja verkkokauppasi tarvitsee? Se on päätös, johon kannattaa hetki käyttää aikaa. Mitä maksutapoja juuri sinun asiakkaasi suosivat? Jos valitset oikein, on kynnys ostaa kaupastasi asiakkaallesi aina vain matalampi.

Miten suomalaiset tykkäävät maksaa? 

Suomalaiset suosivat maksamista verkkopankin kautta. Lähes kolmannes verkko-ostoksista maksetaan verkkopankin kautta. Luku selviää Postnordin Verkkokauppa Pohjoismaissa 2018 -tutkimuksesta.

27 % suomalaisista suosii laskua ja 26 % pankki- ja luottokorttimaksuja. Tutkimuksessa kerrotaankin, että suomalaiset suhtautuvat muita pohjoismaalaisia varovaisemmin korttimaksuihin.

Syy voi olla tottumuksessa: Suomalaiset eivät ole vielä niin sinut verkko-ostamisen kanssa. Korttitietojen luovuttamista verkon välityksellä ei pidetä vielä täysin turvallisena. Kolmanneksi suurinta osuutta tutkimuksen maksutottumuksista selittää kuitenkin se, että ulkomailta tilataan yhä enemmän. Usein ulkomaan ostoksissa ainoa maksutapa on pankkikortti. 

12 % prosenttia suomalaisista käytti maksamiseen Paypalia tai vastaavaa palvelua.  

Mitä maksutapoja valitsen verkkokauppaani?

Omalle liiketoiminnalleen sopivan maksutapojen kokonaisuuden löytäminen on tärkeää. Päätöstä varten on hyvä miettiä, mitä asiakkaasi todennäköisimmin käyttävät. Näin vältyt turhilta ylläpitokuluilta.

Voit tutustua paremmin Shopifyn tukemiin maksunvälityspalveluihin kerralla täältä. Shopify-verkkokaupassa on vakiona Paypal. Jos kauppaan haluaa lisää maksuvaihtoehtoja, on niitä varten tehtävä erillinen sopimus palveluntarjoajan kanssa.

Listasimme maksuvaihtoehtoja verkkokauppaan. 

 

Verkkopankit

Suomalaisten suosimia verkkopankkien maksunvälityspalveluita on tarjolla monipuolisina paketteina. Samaan pakettiin kuuluu usein monia muita maksutapoja verkkopankkien lisäksi.

Esimerkiksi suomalaisen Checkout Finlandin maksuvaihtoehtojen kokonaisuus sisältää verkkokauppa-, pankki- ja luottokortti- sekä mobiilimaksut. Checkoutin kautta onnistuvat myös useimmat rahanpalautukset suoraan Shopifyn kautta.

Samankaltaisia palvelukokonaisuuksia tarjoavat esimerkiksi myös Paytrail ja Maksuturva.

Pankki- ja luottokortit

Stripe tarjoaa pankki- ja luottokorttimaksuvaihtoehdot Shopify-verkkokauppaan. Stripe-sopimuksen käyttöönotto käy helposti Shopifyn kauppiasnäkymän kautta.

Stripen vahvuus on siinä, että se on osa Shopifyn ostotapahtumaa. Asiakkaan ei tarvitse siirtyä palvelusta toiseen maksaakseen ostoksensa pankki- tai luottokortilla.

OP Kassa

OP Kassa on kassajärjestelmä, jolla voit yhdistää verkkokaupan ja kivijalkamyymälän. OP Kassan ja Shopifyn välille on saatavissa integraatio. Näin pieni tai isompikin yritys voi yhdistää toimintojaan yhteen. 

Mobiilimaksaminen

Mobiilimaksamisen verkkokaupassa mahdollistaa useampi palvelu, ja maksutapa on mukana useissa maksupalvelupaketeissa. Checkoutin mobiilimaksaminen onnistuu Checkout Pivolla, ja Stripe tuo Apple Payn. Lisäksi palveluntarjojilta löytyy myös Mobile Pay – vaihtoehtoja siis myös mobiilimaksamiseen löytyy!

Paypal

Maksunvälitysjärjestelmä Paypal löytyy Shopify-verkkokaupasta valmiina maksutapana. Paypalin käyttöönottoon riittää luottokorttitiedot. Ottaaksesi verkkokauppiaana maksuja vastaan Paypalin kautta, on sinulla oltava Paypal-tili. 

Lasku ja osamaksu

Lasku ja etenkin osamaksu tulevat kyseeseen erityisesti silloin, kun verkkokaupan tuotteet ovat hinnakkaita, isompia hankintoja. Toisaalta monet suosivat laskua tai osissa maksamista myös pienempien ostosten kohdalla. 

Laskutuksen ja osamaksujen kerääminen ulkoistetaan täysin palveluntarjoajalle. Tällöin sinun ei tarvitse verkkokauppiaana huolehtia siitä, että maksaako asiakas tilauksensa ajoissa. Luottoriskin kantaa palveluntarjoaja. 

Lasku- ja osamaksupalvelut sisältyvät esimerkiksi jo aiemmin mainitun Checkoutin palvelukokonaisuuteen. Myös Klarna sekä Maksuturva tarjoavat samaiset palvelut Shopify-kauppiaille. 

 WRC Shop -tuotesivulla maksutavat ovat näkyvästi esillä.

Miten raha liikkuu sinun verkkokaupassasi?

Verkkokauppasi maksutavoista ja niiden toimintatavoista on hyvä kertoa kauppasi lisätiedoissa. Se, että tieto on saatavilla jo ennen ostamista, luo luottamusta asiakkaassa.

Lisäksi monet verkkokaupat suosivat kaupan käyttämien maksutapojen esittämistä kuvakkeina jo kaupan etusivulla tai kiinteänä osana sivuston alaosassa. Tämä on yksi keino lisätä verkkokaupan luottamusta, josta voit lukea lisää tästä artikkelista

Tässä muutamia esimerkkejä maksutapojen esittämisestä tai niistä kertomisesta:

 

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua maksuvaihtoehtojen valinnassa tai muussa verkkokaupan rahaliikenteessä askarruttavassa asiassa. 

 

Lue myös

Verkkokauppa-asiaa suoraan sähköpostiisi?