Shopify vs. Shopify Plus – Milloin kannattaa siirtyä kiihdytyskaistalle?

Shopify vs. Shopify Plus – Milloin kannattaa siirtyä kiihdytyskaistalle?

Olemassa olevat ja tulevat asiakkaamme miettivät usein Shopifyn ja Shopify Plus -ratkaisun eroja. Kumpi kannattaa valita? Poimi artikkelista vinkit oikean ratkaisun tekemiseen. 

Kauppojen hallinta, määrä ja kustannukset 

Yksi olennaisimmista eroista Shopifyn ja Shopify Plussan välillä ovat kustannukset. Shopify Advanced -versio maksaa 299 USD kuukaudessa ja myynnistä veloitetaan 0,5 % kiinteä komissio. Shopify Plus maksaa 2 000 USD kuukaudessa ja siinä myynnin komissio tippuu 0,15%. Jos kaipaat tarkempia tietoja hinnoittelusta, ota yhteyttä.

Hintaeroon on monta syytä. Tärkeimpänä se, että Shopify Plus -ratkaisun hinnan sisällä voit avata kymmenen kauppaa saman brändin alle. 

Shopify kehittää palveluaan niin, että suositeltavin ratkaisu monikielisyyteen on yksi kieli per kauppa. Monikielisyyden verkkokaupassa voi toteuttaa toki lisäsovelluksilla, mutta paras lopputulos saadaan yksi kauppa per kieli -periaatteella. Lokaalissa kaupassa oman kielen lisäksi voidaan asiakkaalle näyttää hänelle sopivat maksu- ja toimitustavat, omat kielikohtaiset sosiaalisen median kanavat ja markkinointikampanjat.

Useamman kaupan hallinta on kehittymässä siihen suuntaan, että kauppias voi yhdestä paikasta hallita useampia kauppoja kirjautumatta jokaiseen erikseen. Jo nyt kauppias voi siirtyä suoraan Shopify Plussan hallintapaneelin kautta kaupasta toiseen. Shopify Plussaan on tulossa myös keskitetty tuotehallinta. Ominaisuutta esiteltiin viime vuonna Shopify Unite -tapahtumassa. Sen avulla tuotteita hallitaan eri kielillä yhdestä ja samasta hallintapaneelista.

Ohessa esimerkkilaskelma kaksikielisen kaupan kustannuksista Shopify Advanced - ja Shopify Plus -versioilla. Oletuksena on käytetty 2 miljoonan euron vuosimyyntiä:

Shopify Advanced

 • 2 x kuukausimaksu = 2 x 299 USD x 12 kuukautta = 7 176 USD (n. 6 458 €)
 • Myynnin komissio 0,5 % 2M€ myynnistä = 10 000 €
 • Kulut yhteensä 16 458 €

Shopify Plus 

 • Kuukausimaksu 2 000 USD x 12 kuukautta = 24 000 USD (21 600 €)
 • Myynnin komissio 0,15% 2M€ myynnistä = 3 000 €
 • Kulut yhteensä 24 600 €

Kustannusero jää melko pieneksi ottaen huomioon, mitä kaikkea muuta Shopify Plus tuo mukanaan. Shopify Plus tulee edullisemmaksi reilun viiden miljoonan euron vuosimyynnin jälkeen, riippuen hieman kauppojen määrästä.

Shopify Plussaan kuuluvien kauppojen tulee olla saman brändin kauppoja. Samaan sopimukseen ei voi yhdistää biljarditarvikkeita ja hevosrehuja myyviä brändejä. Ei edes silloin, vaikka osa tuotteista olisi samoja. Osittain samaa valikoimaa myyvän useamman kaupan ratkaisuksi kannattaa sillon miettiä tavallisia Shopify-kauppoja, joiden samat tuotteet linkitetään toisiinsa sopivan lisäsovelluksen avulla.

Shopify Plus -ratkaisun ominaisuudet 

Shopify Plussan suurimmat edut ovat kaksi työkalua nimeltään Launchpad ja Flow. Launchpad on nimensä mukaisesti työkalu, jolla voit ajastaa kampanjat, alennukset ja tuotelanseeraukset. Myös kaupan ulkoasun päivitys voidaan ajastaa rakentamalla teema valmiiksi ja päättämällä etukäteen milloin se julkaistaan. Verkkokaupan kovimpia myyntisesonkeja varten voit tehdä työn etukäteen. Esimerkiksi Black Fridayn tarjoukset ja kaupan ulkoasun muutokset voidaan rakentaa valmiiksi viikkoja etukäteen, jolloin kauppias voi keskittyä markkinointiin ja jättää viime minuuttien sähläykset vähemmälle.

Shopify Flow on toinen todella oivallinen työkalu, jolla kauppaan voidaan rakentaa automaatiota. Flow on hyvin yksinkertainen käyttää. Valitaan haluttu tapahtuma (trigger) ja sille automaattisesti rakennettavat toimenpiteet (actionit). Muutamalla klikkauksella voidaan rakentaa automaatio, jossa tietyn euromäärän ylittävästä ostoksesta asiakas luokitellaan VIP-asiakkaaksi ja hänelle aloitetaan oma markkinoinnin automaatio. Tai B2B-asiakkaan tilaus ilmoitetaan firman sisäiseen Slack-kanavaan, jotta se menee heti keräilyyn. Flow ja Launchpad tehostavat todella paljon ajankäyttöä ja säästävät resursseja.

Plussassa tulevat myös Shopify Scriptit. Scriptien avulla voit räätälöidä checkout-polkua ja toteuttaa lisämyyntiä, tarjota asiakkaille ilmaista toimitusta tai kaupanpäällistä. Scripteillä voidaan luoda sääntöjä kolmeen asiaan: tuotteiden hintoihin, toimitustapoihin ja maksutapoihin.

Nämä kaikki ovat todella työkaluja konversion nostamiseen ja vähentämään hylättyjä ostoskoreja. 

Mitä muuta Shopify Plus sisältää?

 • Oma nopeampi tukikanava ja kauppiaskohtainen yhteyshenkilö eli Merchant Success Manager.
 • Wholesale-kanava on vain Shopify Plus -asiakkaille. Se mahdollistaa nopean tilauskanavan tukkumyyntiin asiakaskohtaisilla hinnoilla.
 • Shopify Transporter helpottaa migraatiota Shopify-alustaan ja nopeuttaa suurien tuotemäärien lisäämistä. Shopify skaalautuu aina miljoonaan tuotteeseen asti.
 • Nopeammat rajapinnat, eli API:t. Ne mahdollistavat suurempien datamassojen nopeamman integroinnin ulkoisien tai omien sovellusten kanssa. 
 • Shopify Plus mahdollistaa Shopify POS:in käyttämisen useammassa fyysisessä myymälässä, aina sataan myymälään saakka. 

Mitä tästä opimme?  

Shopifyn ja Shopify Plussan taustalla pyörii sama moottori. Ainoastaan ääritilanteissa, jossa kaupassa voi syntyä tuhansia tilauksia minuutissa, tarjoaa Shopify Plus enemmän suorituskykyä. Perusominaisuudet ovat molemmissa samat, mutta Plus-lisäominaisuuksia ovat Launchpad, Flow ja Scriptit.

Verkkokaupan myynti ei ole ainoa mittari päätöksen tekemiseen Shopifyn perusversion ja Plussan välillä. Kyse on tavoitteista ja mahdollisuudesta automatisoida verkkokaupan toimintoja.

Edellä esitetyn laskennallisesta esimerkistä huomaa, että 1 – 2 miljoonan euron myynnillä Shopify Plus tulee hiukan kalliimmaksi vuodessa. Erotus on kuitenkin sen verran pieni, että osaavaa työvoimaa sillä ei moneksi kuukaudeksi palkata. Kaikkia työtehtäviä ei automatisoinnilla voida korvata, mutta hyvä automaatio säästää aikaa ja resursseja, lisää asiakastyytyväisyyttä ja kasvattaa kaupan myyntiä.

Kaikilla Shopifyn asiakkailla on käytössään Shopifyn oma 24/7 tukipalvelu, Shopify Help Center. Plus-asiakkaat saavat lisäksi käyttöön nimetyn Merchant Success Managerin, joka pitää huolen siitä että saat Plussasta kaikki hyödyt irti.

 

Jäikö jokin askarruttamaan Shopifyn ja Shopify Plussan välillä? Ota yhteyttä, jutellaan lisää.

Teemu Tolonen, New business development / Woolman

 

Lue myös: