Shopify Unite 2019 – Partner Day

Shopify Unite 2019 – Partner Day

Tiistaiaamu käynnistyi päänäyttämönä toimivan Beanfield Centren kierroksella, jonka aikana oli tarjolla myös Shopify Unite -paitojen painatusta ja verkostoitumista. Tutuiksi tulivat muun muassa Bold, Octane ai, Shoelace, Printful ja Covet.picsistä tuttu Space Squirrel. Kuulimme kyseisten appien edustajilta viimeisimmät uutiset ja keskustelimme tulevasta.

Loppupäiväksi jakaannuimme kahteen eri paikkaan. Mikko otti suunnakseen Facebookin Toronton pääkonttorin, kun taas Tero ja Petteri suuntasivat Shopifyn pääkonttorille kuulemaan DTC-brändien visuaalisesta suunnittelusta. Näiden tilaisuuksien jälkeen tutustuimme paikallisten Shopify-kauppiaiden kivijalkamyymälöihin.

Facebook

Vierailu Facebookin konttorilla pilvien tasolla oli mieleenpainuva. Tilaisuus oli täynnä viimeistä paikkaa myöten. Muutaman tunnin esitykseen mahtui paljon asiaa, mutta etenkin Bobby Henneseyn puheenvuoro oli vaikuttava. Hän keskittyi puheenvuoronsa aikana kuluttajan ostopäätösten esteisiin ja siihen, kuinka malttamaton nykykuluttaja on asioidessaan verkossa. Kaikki pitäisi saada heti ja odottelu koetaan epämiellyttäväksi.

Puheenvuoronsa loppupuolella hän kävi läpi Facebookin ja Shopifyn välistä yhteistyötä. Tänä vuonna on luvassa muun muassa uudistuksia dynaamiseen tuotemainontaan. Uudistukset tulevat koskemaan etenkin Instagramia ja ilmeisesti retargetointiin on luvassa uusia teknisiä mahdollisuuksia. Mainosmuotoihin on myös luvassa totutusti uusia julkistuksia. Lisäksi kauppiaita kannustettiin edelleen tuottamaan entistä enemmän vertikaalivideota.

Tilaisuus jatkui paneelikeskustelulla, jossa mukana oli myös tunnettuja verkkokauppoja kuten Endy Sleep ja Vitaly Design. Lopuksi esiintyi yleisöä hauskuuttanut Martin Barthel, joka on vastuussa Pohjois-Amerikan Marketplace -ratkaisuista.

Shopifyn pääkonttori – DTC-brändien visuaalinen suunnittelu

Shopifyn pääkonttorin studiolla käytiin laaja paneelikeskustelu designista. Mieleen jäi etenkin ominaisuuksien lisääminen rahaa vastaan ja se, että mihin kannatta panostaa ja miksi. Jos lähtee kopioimaan muiden kauppojen yksittäisiä featureita, tulisi aina ensin miettiä muutamia asioita.

Ensinnäkin tulisi pohtia miksi tämä ominaisuus otetaan käyttöön. Toiseksi tulisi miettiä mikä tekee tästä yksittäisestä ominaisuudesta niin ylivertaisen, että se kannattaa ottaa käyttöön. Harvemmin yksittäinen design-kikka lopulta vaikuttaa brändin myyntiin, mutta toisaalta taas suuresta massasta on jollain tavalla pystyttävä erottautumaan, unohtamatta brändin omaa ääntä.

Designin puolella tullaan keskittymään entistä enemmän niin kutsuttuihin kuukausiveloitteisiin tilausmalleihin. Tällaisen mallin kuukausiluontoisuus tuo uusia haasteita mukanaan designin osalta. Toisaalta tämän voi myös nähdä mahdollisuutena, kun kyseiseen liiketoimintamalliin vaaditaan selkeää designia ja yhdenmukaisuutta esimerkiksi tilausvahvistusten osalta.

Ensivierailu Shopify-kauppiaiden myymälöihin

Päivän päätteeksi vierailimme paikallisten Shopify-kauppiaiden kivijalkamyymälöissä. Kaikki näistä kauppiaista ovat Shopifyn pitkäaikaisia asiakkaita ja he kehuivat alustan helppokäyttöisyyttä. Myymälöissä oli myös käytössä Shopifyn tukemia POS-ratkaisuja. Katso alta myymälävierailuiden parhaita paloja.

 

Lisää on luvassa

Keskiviikkona on luvassa niin keynote-puheenvuoro kuin myös erillisiä tuotejulkistuksia ja useita workshopeja. Uusimmat ja ajankohtaisimmat tiedot julkistuksista löydät totutusti Woolmanin Instagram-kanavalta.

Teksti: Mikko Rekola & Tero Junttila, Woolman

Lue aikaisempia Shopify Unite -artikkeleja: