Shopify Unite 2019 – Day Two

Shopify Unite 2019 – Day Two

Tervetuloa uudelle silkkitielle

Tapahtuman toinen virallinen päivä alkoi Shopifyn CTO:n Jean-Michel Lemieuxin erinomaisella esityksellä, joka avasi Shopifyn kehittämisen filosofiaa ja pinnan alla pyöriviä teknisiä ratkaisuja. Tiivistettynä Shopify pyrkii olemaan tehokas ja turvallinen digitaalisen kaupan silkkitie, joka mahdollistaa eri kokoisten brändien kasvamisen verkossa.

Suomalaisesta näkökulmasta erittäin vaikuttavia olivat maailman suurimpien Shopify-kauppojen myyntiluvut ja saavutetut kävijäpiikit esimerkiksi Cyber Mondayn aikana. Enää ei voi väittää, että Shopify sopisi vain pienemmille tai keskisuurille verkkokaupoille.

Shopifyn kehittymisen myötä sitä käyttää yhä useampi huippubrändi, niin verkkokaupassa kuin myös POS-ratkaisun myötä kivijalkamyymälöissä. Colgate, Godiva, K-Swiss, Steve Madden, SodaStream ja Victoria Beckham olivat uusia tilaisuudessa esiteltyjä Shopifyn Plus-ratkaisuun luottavia brändejä.

Aamun pääesityksen jälkeen syvennyttiin siihen, mitä julkaisujen takaa löytyy. Erityisesti syvennyttiin uusiin rajapintoihin, joiden avulla voidaan rakentaa sovelluksia tai integraatioita uusien mahdollisuuksien ympärille. Palaamme ensi viikolla asiaan laajemman teknisiin yksityiskohtiin keskittyvän bloggauksen muodossa, jossa teknisiä uudistuksia selventää Woolmanin CTO Tero Junttila.

Kauppiasta ei ole unohdettu

Iltapäivän myöhemmissä puheenvuoroissa keskityttiin teknisten uudistusten ohella Shopifyn omiin toimintatapoihin. Woolmanin Growth Hacker, Mikko Rekola, otti osaa pyöreän pöydän keskusteluun, jonka aiheena oli huipputiimien rakentaminen. Tilaisuuden alusti Shopifyn Recruitment Lead Marit Kalf.

Kalf avasi oivasti Shopifyn omia tapoja rekrytoida, luoda ketteriä tiimejä ja pyrkiä ymmärtämään tuotekehityksessä mahdollisimman hyvin verkkokauppiaiden vaihtelevia tarpeita. Esimerkiksi liikadokumentoinnista tulisi päästä eroon ja eri tiimeillä voi olla käytössä hyvinkin erilaisia sisäisiä viestintätyökaluja.

Keskeinen muistutus oli myös se, että verkkokauppa on liiketoimintana vielä nuorta ja tämä tuo tiettyjä haasteita. Digitaalinen kauppa on kuitenkin eräs nopeimmin kehittyvistä liiketoiminnan osa-alueista. 

Päivän lopulla oli tarjolla erilaisia paneelikeskusteluita. Näin suomalaisesta näkökulmasta mielenkiintoinen keskustelu koski säädeltyjen hyödykkeiden verkkokaupan ensiaskeleita Kanadassa. Mieleenpainuvia olivat myös keinot todentaa henkilöllisyys nopeasti verkossa lain vaatimalla tavalla. Tuotteiden verkkokaupan osalla nähtiin nousevana trendinä erilaisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien palveluiden myynti verkossa.

Päivä päättyi Atlee Clarkin innostavaan puheenvuoroon, jossa tiivistettiin molempien päivien keskeisimpiä oppeja. Tässäkin tilaisuudessa painotettiin Shopifyn kunnioittavan verkkokauppiaita ja heidän kykyään tehdä entistä tehokkaammin liiketoimintaa. Samalla avattiin uudistusten aikataulua niin kehittäjien kuin palvelun käyttäjien eli kauppiaiden ja kauppojen asiakkaiden näkökulmasta.

Teksti: Mikko Rekola, Growth Hacker / Woolman

Lue aikaisempia Shopify Unite artikkeleja: