Shopify Shop ja verkkoshoppailun uusi aika

Shopify Shop ja verkkoshoppailun uusi aika

Maailma muuttuu vauhdilla, teknologian taso syvenee ja uusia sovelluksia pulpahtaa pintaan päivittäin. Hälinän keskellä saattaakin olla haastavaa tunnistaa, mitkä ovat verkkokaupan kannalta niitä asioita, joihin kuuluisi fokusoitua.

Täten pysähdytään hetkeksi miettimään: Kuten usein sanotaan, kannattaa lähteä liikkeelle asiakkaiden ongelmien tunnistamisesta ja niiden ratkaisemisesta. Mitkä ovat asiakkaiden ostamisen kipupisteet? Miten voit nämä ratkaisemalla parantaa brändikokemusta ja samalla kasvattaa etumatkaa kilpailijoihin?

Samaan aikaan kuluttajat painivat eri ongelmien kanssa: Tarjontaa verkossa on paljon ja aikaa shoppailuun vähän, täten verkossa ostaminen halutaan suorittaa nopeasti ja helposti. Täten rima on korkealla ja verkkokauppiaan on kyettävä ylläpitämään laatu korkealla koko ostoprosessin ajan – aina kaupan ensisilmäyksestä paketin toimitukseen asti. 

Shopify Shop ja verkkoshoppailun uusi aika

Shopify on suunnannut katseen boksin ulkopuolelle ja päättänyt mullistaa koko  kuluttajien ostoprosessin. Ratkaisuksi rakentui Shopify Shop, ilmainen mobiilisovellus, joka vie shoppailun uudelle tasolle. Ennen kuin syvennytään tähän sovellukseen, pohditaan hieman päivittäisen arkemme haasteita. 

Verkkokauppa on jatkuvassa kasvussa. Kuluttajat tekevät ostoksia paljon, monesta eri verkkokaupasta samanaikaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa useita samanaikaisesti seurattavia toimituksia: Monia sähköposteja, seurantatunnuksia ja lähetysten tilanteesta kertovia viestejä – kaikki eri paikoissa. Halutessaan seurata tilauksen etenemistä asiakkaan tulee etsiä oikea sähköposti, kopioida seurantanumero, mennä toimittajan sivulle ja liittää numero saadakseen tietää missä paketti menee. Ennen tätä kuluttaja saattaa vielä joutua kirjautumaan verkkokaupan sivulle tarkistamaan tilauksensa statuksen. Prosessi vielä toistuu jokaisen tilauksen kohdalla. Ei siis kovinkaan sujuvaa, vai mitä?

Ratkaisun tähän palapeliin tuo Shopify Shop. Mobiilisovelluksen kautta kuluttajan on yksinkertaista ja helppoa seurata kaikkia tilauksiaan yhdestä paikasta. Sovellus etsii automaattisesti siihen liitetystä sähköpostista tilausten seurantatunnukset, organisoi ne ja kokoaan yhdelle sivulle katsottavaksi. Shop toimii kaikkien verkkokauppa-alustojen yhteydessä, useilla eri jakelijoilla ja kirsikkana kakun päällä, Shop mahdollistaa tilausten liveseurannan.

Helppoutta uusasiakashankinnasta aina uusintaostoihin

Haasteet joiden kanssa verkkokauppias usein painii, ovat uusasiakashankinta ja retargetointi. Mitä pitäisi mainostaa, kenelle ja millä alustalla? Shop tuo helpotusta myös näihin pulmiin. Asiakkaan tehtyä ostoksen, verkkokauppa tallentuu sovelluksessa suosikkikauppojen joukkoon, tarjoten myöhemmin suosituksia aiempiin ostoksiin perustuen. Tulevaisuudessa suosikkibrändi on täten aiempaa lyhyemmän klikkailumatkan päässä ja uusintaoston tekeminen yksinkertaistuu. Tämä kyseinen ominaisuus vaatii toimiakseen kauppiaalta Shopify-verkkokaupan.

Paikallisten kauppiaiden tukeminen on trendi, joka on viime aikoina nostanut päätään kuluttajien keskuudessa. Vallitseva maailmantilanne aiheuttaa omat haasteensa fyysiselle shoppailulle ja täten uusien ratkaisujen kehittäminen myös paikallisella tasolla korostuu. Shop tuo lisäarvoa myös tähän yhtälöön. Sovellus nimittäin tekee suosituksia paikallisista Shopify-verkkokaupoista ja niiden tuotteista kuluttajan aiemman ostohistoriaan perustuen. Sovellus onkin omiaan helpottamaan myös yritysten uusasiakashankintaa - ja vielä aivan ilmaiseksi.  

Ole osa muutosta

Mikäli kohdemaassa on Shopify Payment mahdollisuus, tukee Shop erinomaisesti myös sen, sekä muiden yleisten maksutapojen käyttöä tehden ostoprosessista suoraviivaisen. Ostamiseen ja tilausten seurantaan liittyvien haasteiden taklautuessa pois tieltä verkkokaupan asiakastyytyväisyys ja asiakkaiden elinkaariarvo kasvaa.

Kuluttajien verkko-ostaminen tulee muuttumaan. Haluatko olla muutoksen edelläkävijä? Jos vastasit kyllä, toimi seuraavasti:

  1. Lataa Shop -sovellus verkkokauppasi käyttöön.
  2. Kannusta asiakkaitasi sovelluksen käyttöönottoon.
  3. Nauti asiakastyytyväisyytesi ja myyntisi kasvusta. 

Tutustu Shop -sovellukseen: https://shop.app/

Roosa Hämäläinen, growth hacker trainee / Woolman 

 

Tarvitsetko apua verkkokaupan kehittämisessä? 

Katso mitä meillä on tarjota >>