Shopify Plussan kaksi aikaa säästävää automaatiosovellusta

Shopify Plussan aikaa säästävää automaatiosovellusta

”Keskity olennaiseen. Automatisoi loput.” – Anni Marin, verkkokaupan kasvuhakkeri ja Shopify Plus -kauppias

Kuulostaako tutulta: Jotta kampanjoiden, salamamyyntien ja rajoitettujen tuote-erien lanseerauksien eri vaiheet saadaan tehtyä oikeaan aikaan, on luotava lukemattomia muistutuksia. Sitten pitää vielä tarkistaa, että kampanjat on aikataulutettu oikein. 

Verkkokaupan pyörittämisestä voi tulla monimutkaista hyvinkin nopeasti. Lukuisien tuotelanseerauksien, kampanjoiden ja salamamyyntien ylläpito johtaa helposti työskentelyyn kellon ympäri, stressiin ja mahdollisiin takaisinveloituksiin. 

Shopify Plus -kauppiaiden tunnelin päässä pilkottaa kuitenkin valo. Shopify Flow ja Launchpad auttavat automatisoimaan tylsimmät ja epäluotettavimmat tehtävät, kuten kampanjan käynnistämisen automaattisesti tiettynä kellonlyömänä. Ne ovat täysin ilmaisia sekä helppoja asentaa ja käyttää. Tässä artikkelissa kerromme, miten Flow ja Launchpad auttavat säästämään aikaa verkkokaupan arkisissa ylläpitotehtävissä. 

1. Shopify Flow verkkokaupan päivittäisten tehtävien automatisointiin 

Miten Flow säästää aikaa? 

Shopify Flow -työkalulla voidaan automatisoida kaikki verkkokaupan päivittäiset taustatehtävät. Käytännössä se tarkoittaa tätä: 

 • Ei enää riskitilausten manuaalista käsittelyä 

Flow voidaan määrittää ilmoittamaan ja luomaan oikea työnkulku riskitilausten käsittelyyn (esimerkiksi estämään maksutapahtuman läpivienti tai ilmoittamaan työntekijälle poikkeuksellisen suurista tilauksista).

 • Ei enää varaston manuaalista hallintaa 

Flow voidaan määrittää luomaan tagi, kun tuote on loppunut varastosta tai sitä on saatu varastoon (kun lisäksi otetaan käyttöön Klaviyo, asiakkaille voidaan myös ilmoittaa, kun tuotteita on saatu varastoon). 

Säästyneen ajan voi käyttää esimerkiksi näihin: 

 • Alennuskoodien seuranta ja uskollisten asiakkaiden palkitseminen kulutuksen ja muun toiminnan (kuten myönteisen arvion antamisen) perusteella. 
 • Asiakaspolkujen räätälöinti lisäämällä tiettyjä työnkulkuja (kuten kohdennettu kiitosviesti toisen tilauksen jälkeen). 
 • Automaattinen tagin lisääminen, kun asiakas luodaan tai kun asiakas tekee tai peruu tilauksen, ja oikean työnkulun käynnistäminen tagin perusteella. 
 • Asiakkaiden automaattinen profilointi tilauksen perusteella (esimerkiksi isoa hyvitystä pyytävät asiakkaat).
 • Huomattavasti tehokkaampi tilausten hallinta. Kun tilaus luodaan tai hyvitetään, Shopify voi ilmoittaa asiasta logistiikkatiimille automaattisesti.

Lyhyesti sanottuna Shopify Flow auttaa huolehtimaan päivittäisistä prosesseista tehokkaasti, jolloin kaupan ylläpito voi keskittyä oleelliseen, kuten liiketoiminnan kasvattamiseen. 

Kuinka paljon aikaa Shopify Flow säästää?

Shopifyn mukaan Shopify Flow -työkalu on säästänyt 22 miljoonaa työtuntia. 

Empire State Buildingin rakentaminen vei yli 7 miljoonaa työtuntia, joten ottamalla käyttöön Flow-sovelluksen voisi rakentaa 3,14 Empire State Buildingia. Ajatella, mitä tässä ajassa saisi aikaan liiketoiminnassa.

”Et ehkä ymmärrä sitä vielä, mutta se miten käytät tai jätät käyttämättä aikasi, on paras osoitus siitä, mihin tulevaisuutesi sinut vie.” – Mark Cuban

2. Shopify Launchpad verkkokauppakampanjoiden automatisointiin

Shopify Flow ja Launchpad kulkevat käsi kädessä.” - Mikko Rekola, johtava kasvuhakkeri ja Shopify Plus -kauppias

Shopify Launchpad -työkalu auttaa automatisoimaan työnkulkuja ennen alennusmyyntiä, tuotelanseerausta tai mitä tahansa muuta verkkokaupan kampanjaa. 

Enää ei tarvitse kantaa huolta kampanjoiden, salamamyyntien ja tuotelanseerausten aikataulutuksesta ja ylläpidossa, sillä se kaikki tapahtuu automaattisesti. 

Launchpadin avulla voi aikatauluttaa, seurata ja ylläpitää tehtäviä, joiden vuoksi joutuisi muuten heräämään keskellä yötä tekemään muutoksia verkkokauppaan. Se siis säästää aikaa erityisesti joulu-, Black Friday- ja Cyber Monday -kampanjoissa. 

Otetaan esimerkiksi kampanja, jossa osa tuotteista myydään alennettuun hintaan. 

Launchpadissa kaikki tämä käy helposti:

 • Kampanjatuotteiden valinta
 • Väliaikaiset tuotekuvausten ja varastomäärien muutokset
 • Väliaikaiset hinnanmuutokset kampanjatuotteille kampanjan käynnistymisaikaan 
 • Kampanjan tarkan käynnistymisajan aikataulutus 
 • Reaaliaikaisen tiedon kerääminen kampanjasta ja muutokset tarvittaessa
 • Väliaikaiset tuotekuvausten ja varastomäärien muutokset

Verkkokaupan teemaa voi myös vaihtaa kampanjan ajaksi. Normaalisti tähän tarvittaisiin koko tiimin työpanos, mutta Launchpad tekee kaiken automaattisesti. 

”Hallitse ajankäyttöäsi ja vaali kasvua” – Tahmine Mehr, Woolman

Flow ja Launchpad auttavat säästämään aikaa ja automatisoimaan Shopify Plus -kauppaa

Launchpad- ja Flow-automaatiotyökalut vapauttavat valtavasti aikaa verkkokaupan ylläpidosta. Samojen tehtävien toistamisen sijasta voidaan keskittyä oleelliseen eli verkkokaupan kasvattamiseen. Prosessien luomisessa kannattaa ottaa avuksi Woolmanin kokemus.

Oletko valmis tehostamaan verkkokauppaasi? 

Ota yhteyttä