Intensiivinen, innostava, ihana - Päivässä verkkokauppiaaksi -koulutus jatkuu ensi vuonna

Intensiivinen, innostava, ihana - Päivässä verkkokauppiaaksi -koulutus jatkuu ensi vuonna

Woolmanin ja OP ryhmän yhteistyössä järjestämän Päivässä verkkokauppiaaksi -kiertueen ensimmäiset koulutuspäivät ovat nyt takana päin. Mitä kahden paikkakunnan kiertueesta jäi käteen ja mitä on luvassa ensi vuonna?

Ajankohtainen aihe

Koulutuskiertue rantautui ensimmäisenä Ouluun, jossa Co-work by OP Lab -tilaan kokoontui molempina päivinä kolmisenkymmentä innokasta verkkokauppiaskokelasta.

Oulussa oli heti nähtävillä aiheen ajankohtaisuus. Vuorovaikutus yleisön kanssa oli mahtavaa! Hyviä kysymyksiä nostettiin pinnalle ja yhdessä pohdittiin verkkokaupan kysymyksiä. Koulutuksista lähti kotiin joukko innokkaita ja motivoituneita, tulevia verkkokauppiaita. Palaute oli sen mukaista ja fiilis korkealla: 

"Sopivassa suhteessa teoriaa ja harjoittelua."

"Erittäin selkeä, käytännöllinen ja inspiroiva koulutus."

Ongelmien ratkaisua ja ihmisten innostamista

Jyväskylässä suurempi koulutustila ja isompi osallistujamäärä asetti omat haasteensa. Päivän ohjelma on todella intensiivinen jo pelkän informaatiomäärän puolesta. Meillä olikin täysi työ saada osallistujien energiataso ja fokus säilymään.

Jyväskylän ensimmäisestä koulutuspäivästä viisastuneena kevensimme ohjelmaa lauantaille. Lentokorkeus säilyi sopivana koko päivän ajan ja näppärimmät ehtivät rakentaa kauppansa koulutuksen aikana lähes valmiiksi. 

"Tulin koulutukseen etsimään verkkokaupparatkaisua toiseen yritykseen ja sain mitä halusin. Sen lisäksi sain paljon enemmän. Sain koulutuksen aikana uuden vision ja kiinnostuin jo uudesta projektista liittyen Shopify-alustaan."

"Erittäin hyvä, käytännön läheinen koulutus, ei liikaa blah-blah teoriaa."

Minua pyydettiin kuvaamaan Päivässä verkkokauppiaaksi -koulutusta kolmella sanalla Checkout Finlandin blogiin. Käyttämäni sanat olivat intensiivinen, innostava ja ihana. Päivät antoivat todella paljon käytännön informaatiota verkkokaupan pyörittämisestä ja ratkaisuja ongelmiin. Unohtamatta tietenkään sitä ihanaa fiilistä, kun näkee ihmisten lähtevän innostuneina kotiin. 

Seuraavat askeleet

Oulu ja Jyväskylä toimivat koulutuksen pilotteina. Kiertue tulee jatkumaan ensi vuoden aikana ainakin kuudessa suuressa kaupungissa. Koulutus on saamamme palautteen perusteella erittäin ajankohtainen monen miettiessä verkkokaupan avaamista tai siirtymistä uuden teknologian pariin.

Shopify tarjoaa todella nopean sisääntulon verkkokaupan maailmaan. Alusta kehittyy kauppiaan mukana. Koulutuspäivä ei kuitenkaan ole pelkkää tekniikkaa: haluamme innostaa ihmisiä toteuttamaan omia unelmiaan! Vuorovaikutus osallistujien kanssa oli aivan mahtavaa ja ihmisten innostus tarttui kouluttajaan. 

Lanseerasimme Woolmanilla koulutuksen aikana myös aloitteleville kauppiaille suunnatun jatkuvan tuen palvelun. Palvelun periaatteena on auttaa verkkokauppiaita ratkomaan nopeasti arkisia haasteita. 

Kahden kaupungissa osallistujia oli lähes 150 ja saadun palautteen perusteella koulutuksien jälkeen syntyi lähes yhtä monta tulevaa verkkokauppiasta!

Jos olet kiinnostunut kuulemaan, milloin rantaudumme Woolmanin ja OP Ryhmän kanssa muihin kaupunkeihin, jätä yhteystietosi Päivässä verkkokauppiaaksi -sivustolle. Tulevat kaupungit ja päivämäärät julkaistaan pian. 

Ensi vuonna lupaamme tykittää vielä kovemmalla sykkeellä! 

Teemu Tolonen
Woolman

 

Lue myös