Shopify-verkkokauppiaiden vaihtoehdot toimituksiin Venäjälle kasvavat

Venäjälle toimituksiin uusia vaihtoehtoja RusPostilla

Verkkokauppiaiden toimitusvaihtoehtoihin Venäjälle tuli merkittävä lisäys Woolmanin ja RusPostExpressin ryhtyessä yhteistyöhön. Woolmanin Nordic Shipping App sisältää kesäkuusta lähtien RusPostExpressin toimitustavat Venäjälle.

RusPostExpress on wCargon ja Venäjän Postin yhteinen logistiikkapalvelu. RusPostExpress lähettää paketit kaikkialle Venäjälle samalla hinnalla – oli määränpää sitten Pietari tai Vladivostok. Postin virallinen status nopeuttaa rajamuodollisuuksia ja lisäpalvelut tarjoavat todellista lisäarvoa, niin lähettäjälle kuin vastaanottajallekin.

Venäläisen tutkimusviraston Insight Datan tutkimuksen mukaan logistiikkatoimittajalla on merkitystä: tutkimustulos osoittaa, että Venäjän Posti on venäläiselle kuluttajalle suosituin vaihtoehto pakettien toimittamiseen.

– Olemme iloisia, että yhteistyömme Woolmanin kanssa mahdollistaa Shopify-
kauppiaiden pääsyn vaivattomasti Venäjän markkinoille. Meillä on yli 16 vuoden
kokemus kansainvälisistä verkkokauppatoimituksista Venäjälle. Nyt voimme
yhteistyössä tarjota sujuvan ja hinnaltaan kilpailukykyisen palvelun kaikille Shopify-kauppiaille, kertoo RusPostExpressin toimitusjohtaja Olga Wegelius.

– Monella yrityspäättäjällä on käsitys, että Venäjän markkinoille on hankalaa mennä. Päinvastoin, myynti suoraan kuluttajille on vaivatonta.

Wegelius toteaa, että epätietoisuus on ollut tähän asti yrityksille suurin este toiminnan laajentamiseksi Venäjälle. On luultu, että venäläinen byrokratia on hankalaa ja että toimitukset ovat kalliita ja epäluotettavia. Venäläinen hankalaksi mielletty byrokratia ei koske D2C-myyntiä. 

Suora kuluttajamyynti on helppoa seuraavista syistä:

  • Tuotekohtaista sertifiointia ei vaadita
  • Tuotteeseen tai pakkaukseen ei tarvita venäjänkielisiä käännöksiä
  • Kansainvälisiä kauppasopimuksia ei tarvita
  • Pakoterajoitukset eivät koske kuluttajien suoraan tekemiä ostoja
  • Toimitukset voi tehdä ilman välikäsiä suoraan kuluttajalle
  • Cross-border verkkokauppa on venäläiselle kuluttajalle verovapaata 200 euroon asti tai 31kiloon ja sen ylittävistä kuluista vastaa venäläinen ostaja (postikulujen osuutta ei lasketa tähän 200 euroon)
  • Veroista vastaa kuluttaja ja prosessi hoidetaan täysin Venäjän puolella eikä aiheuta myyjälle mitään toimenpiteitä
  • Verovapauden vuoksi ostosten tekeminen cross-borderina on jopa edullisempaa kuin paikallisesti ostaminen ja siksi suosittua

– Haluamme olla luomassa Shopify-kauppiaille porttia Venäjälle, ”Gateway to Russia”, yhdessä RusPostExpressin kanssa. RusPostExpress on Venäjän postin virallinen edustaja ja uskomme tunnetun toimijan näkymisen verkkokauppa-asiakkaalle kassalla tukevan ostotapahtumaa. Suora integraatio RusPostExpressin palveluihin Nordic Shipping Appista tarjoaa kauppiaille kilpailukykyisen lisävaihtoehdon toimituksiin Venäjälle, toteaa Woolmanin tuotepäällikkö Mareena Löfgrén. 

Nordic Shipping App on Woolmanin sovellus, joka mahdollistaa noutopisteiden näyttämisen ja osoitekorttien tulostamisen Shopify-verkkokaupan tilauksista. Sovellukseen luottaa yli 200 verkkokauppaa. Nordic Shipping App -sovellus tukee RusPostExpressin lisäksi lukuisia muita kauppiaiden ja kuluttajien suosimia ja luotettuja toimitustapavaihtoehtoja.

Woolman auttaa eurooppalaisia brändejä menestymään globaaleilla markkinoilla, kasvua edistävillä verkkokaupparatkaisuilla ja kattavalla toimitustapasovelluksella, Nordic Shipping Appilla.

Tutustu Nordic Shipping App -sovellukseen tästä

Tutustu RusPostExpressin palveluihin tästä