Myy siellä missä asiakkaasi ovat! Shopifyn myyntikanavat moninkertaistavat mahdollisuutesi

Shopify-verkkokauppa ja myyntikanavat

Verkkokauppiaat miettivät tyypillisesti asiakashankintaa ja asiakkaiden kohtaamista eri markkinointikanavissa. Hakukoneet, sosiaalinen media tai tapahtumat tarjoavat erinomaisen tilaisuuden asiakkaiden tavoittamiseen.

Miksi et alkaisi myymään näissä kanavissa pelkän markkinoinnin sijaan?

Shopifyssa kauppiaan on mahdollista avata lukemattomia myyntikanavia minuuteissa. Niitä kaikkia hallitaan kätevästi verkkokaupan hallinnasta. Voit siis tarjota asiakkaillesi ostomahdollisuuden sosiaalisessa mediassa, tehdä tapahtumamyyntiä tai luoda tuotteesi ostettavaksi mille tahansa ulkopuoliselle sivustolle.

Tilaukset tulevat tilausten hallintaan normaalisti, syntyipä ostos sitten verkkokaupan, Facebookin tai Instagrammin puolella.

Kivijalkakauppa ja tapahtumamyynti

Shopifyhin on saatavilla suora integraatio OP Kassaan, joka mahdollistaa myynnin kivijalassa tai tapahtumissa. Laitteisto pitää sisällään kaiken tarvittavan kassalippaasta kortinlukijaan ja asennuskin kestää vain muutamia kymmeniä minuutteja.

Asennuksen jälkeen Shopify-verkkokaupan valikoima on myytävissä tablettikassan kautta. Jos kivijalka ei ole sinulle ajankohtainen asia, onnistuu tapahtumamyynti yhtä helposti. Tapahtumamyynnissä myyt verkkokaupan saldoja, joten voit unohtaa ylimääräiset inventaariot. Tutustu OP Kassan ja Shopifyn yhdistelmään tarkemmin täältä.

Facebook

Facebookin merkitys markkinointikanavana ja asiakashankinnan väylänä on kiistaton. Pystytkö sinä myös myymään tuotteesi Facebookissa? Jos et, niin on aika tarkastella kriittisesti verkkokauppa-alustasi ominaisuuksia.

Shopifyssa pystyt listaamaan haluamasi tuotteet myyntiin Facebook-sivusi Kauppa-osion alle. Jatkossa voit tehdä päivityksiä, johon merkitset valittuja tuotteita ja ohjaat asiakkaasi ostamaan nämä tuotteet suoraan verkkokaupastasi.

Brändituotteiden markkinoinnissa fiiliskuvat, joihin on merkitty ostettava tuote, synnyttävät joko välittömiä ostoja tai vähintäänkin vahvan muistijäljen päivityksen näkijöille.

Shopifyssa kaikkia myyntikanavia hallitaan samasta näkymästä.

Instagram

Uusimpana myyntikanava Shopify julkaisi keväällä Instagramin. Tämä huikea uudistus mahdollistaa tuotteiden ostamisen Instagram-päivityksistä samalla tavalla kuin Facebookissa. Asiakas klikkaa päivityksessä näkyvää ostoskori-ikonia ja ohjautuu mobiilissa Instagram-sovelluksen sisällä Shopify-kauppaasi ostoksille.

Kun Instagramin yhdistää mobiilimaksamiseen, on siitä mahdollista rakentaa todella nopea ja tehokas ostokanava. Nuorempien kuluttajien suosima Instagram soveltuu muutenkin erinomaisesti brändin rakentamiseen ja visuaalisesti vaikuttavan sisällön jakamiseen.

Tältä näyttää Speybrothersin Instagram-myyntikanavana.

 

Buy Button

Yksi mielenkiintoisimmista, mutta toistaiseksi vähemmän tunnetuista myyntikanavista Shopifyssa on Buy Button -työkalu. Sen avulla voit siirtää minkä tahansa tuotteen tai tuoteryhmän ostettavaksi ulkopuoliselle sivustolle.

Toimenpide hoituu käden käänteessä. Valitset työkalun avulla haluamasi tuotteen ja editorityökalun avulla muokkaat ostonäkymän haluamasi näköiseksi. Kopioit Shopifyn luoman html-koodinpätkän ja upotat sen toiselle sivustolle.

Erinomainen esimerkki Buy Buttonin hyödyntämisestä on asiakkaamme, joka tekee seurakauppaa urheiluvarusteilla. He upottivat yli kymmenen urheiluseuran sivuille räätälöidyn ostonäkymän, joiden avulla urheiluseurojen jäsenet voivat ostaa varusteensa suoraan seuran sivustolta. Kaikki tilauksen tulevat suoraan Shopifyn hallintaan, joten ylimääräistä työtäkään tästä ei synny. Tarvittaessa myyntikanavakohtaista myyntiä voidaan seurata ja raportoida kumppaneille, joiden sivuille Buy Button on upotettu.

Teetkö yhteistyötä bloggarien tai keskustelufoorumien kanssa? Mitäpä jos perinteisen linkin jakamisen sijaan upottaisit jatkossa tuotteet ostettavaksi näille sivustoille?

Amazon

Amazon tulee kovaa vauhtia myös tänne pohjolaan. Shopifyssa on jo nyt olemassa valmis Amazon-myyntikanava ominaisuus. Shopify-kaupassasi olevat tuotteet voidaan siirtää Amazoniin myytäväksi.

Valitettavasti ominaisuus on toistaiseksi tarjolla vain kaupoille, joiden valuutta on Yhdysvaltain dollari. Odotamme kuitenkin mielenkiinnolla, saadaanko tämä toimimaan myös euroilla kauppaansa käyville verkkokauppiaille.

Myyntikanavat ovat yksi Shopifyn parhaista vahvuuksista

Meiltä kysytään usein Shopifyn eduista muihin alustoihin verrattuna. Lukuisat myyntikanavat on ehdottomasti yksi suuri Shopifyn vahvuus.

Pystyt tarjoamaan myyntikanavien avulla nopeasti ja vaivattomasti ostamisen sosiaalisen median kanavissa, kivijalassa tai tapahtumissa sekä siirtämään tuotteesi ulkopuolisille sivustoille. Kaikki tilaukset tulevat suoraan Shopify-kauppaasi, mutta tavoitat isomman määrän asiakkaita heidän suosimissaan kanavissa ja tarjoat heille mahdollisuuden ostaa tuote välittömästi.

Kiinnostuitko myyntikanavien laajentamisesta? Ota yhteyttä niin kartoitamme tilanteesi yhdessä!

 

Teksti: Teemu Tolonen / Woolman

 

Lue myös