Woolman-tiimi kasvaa! Konsta Saarela liittyy joukkoon managing partnerina

Konsta Saarela Woolman Oy

Woolman-tiimi on kasvanut Konsta Saarelan liityttyä 2.9.2019 joukkoon managing partnerina. Saarela on johtanut aiemmin Accenturen uusien teknologioiden yksikköä Pohjoismaissa.

Saarela perusti Pohjoismaihin Accenturen uusien teknologioiden yksikön Liquid Studion. Yksikkö on osa Accenturen uudistumista perinteisestä IT-konsultoinnista luovalle puolelle ja siellä hyödynnettiin mm. pilvipalveluita, tekoälyä sekä koneoppimista. Se työllisti 70 henkeä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Ennen Accenturea Saarela on työskennellyt mm. Descomissa myynnin ja asiakkuuden hoidon johtotehtävissä. 

Woolman auttaa brändejä maailmalle

Woolman on perustettu vuonna 2017. Woolman toteuttaa SaaS-pohjaisen verkkokauppa-alusta Shopifyn verkkokauppoja. Shopifyta käyttää lähes miljoona verkkokauppiasta ympäri maailmaa. 

Woolman tarjoaa verkkokauppaan paitsi teknisiä ratkaisuja, myös kaupankäynnin, markkinoinnin ja asiakaskokemuksen osaamista. Itse kauppaa asiakas voi käydä verkkokaupan lisäksi esimerkiksi Facebookissa tai Instragramissa.

– Aiemmin verkkokauppiaan budjetista kului suuri osa itse kauppajärjestelmän ylläpitämiseen, mutta SaaS-aikana iso osa toiminnasta on standardoitu: kauppias voi ottaa käyttöönsä valmiita sovelluksia niin markkinointiin kuin varastonhallintaan. Kauppiaan aika keskittyykin kampanjointiin ja kaupankäyntiin, toteaa managing partner Konsta Saarela.

Woolman auttaa suomalaisia brändejä maailmalle ja visioi olevansa merkittävin eurooppalaisten brändien verkkokauppakumppani.

– Verkossa voi mennä globaaliksi heti. Investointien kuuluu mennä kauppaan, ei teknologiaan, toteaa Saarela.

Rahoituskierros ja tavoitteena laajentuminen Eurooppaan

Woolman järjestää loppuvuonna rahoituskierroksen, jossa otetaan mukaan ensimmäiset ulkopuoliset rahoittajat. Rahoituksella investoidaan sovellusten kehittämiseen Shopify-sovelluskauppaan, uusien toimistojen avaamiseen Euroopan isoille markkinoille sekä mahdollisesti myös yritysostoihin.

– Lähdin mukaan Woolmaniin, koska yritys on erittäin kiinnostavassa vaiheessa. Olemme koeponnistaneet markkinaa ja todistaneet konseptimme. Kahdessa vuodessa olemme saaneet 200 asiakasta ja tiimi on kasvattanut nollasta lähes 40 henkeen ja kaikki tämä tulorahoitteisesti, kommentoi Konsta Saarela.

Myös Woolmanin perustaja ja toimitusjohtaja uskoo yrityksen kovaan kasvuun.

– Palvelumallimme on nyt todistettu toimivaksi. Saarelan ja muiden tuoreiden rekrytointien mukaantulo on osa suunnitelmaamme kolminkertaistaa liikevaihtomme ja listata yhtiö First North -listalle seuraavien vuosien aikana, toteaa perustaja ja toimitusjohtaja Juha Harju.

 

Onko verkkokauppasi kansainvälistyminen seuraavaksi kiikarissa? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

  Ota yhteyttä