Kaikki alkaa hyvistä kohtaamisista

Kaikki alkaa hyvistä kohtaamisista

Ympäri mennään ja yhteen tullaan. Näin voisi tuumata uusimman tarinan syntymisestä. Sattumusten kautta Miika Malinen, Tero Junttila ja minä kohtasimme uudestaan. Olimme aiemmissa rooleissa toimittajana ja asiakkaana tutustuneet vuosien saatossa, mutta polut olivat erkaantuneet. Nopeasti päädyimme keskustelemaan maailman menosta ja kaupan tilasta. Aloimme muistelemaan myös kokemuksiamme. Tero ja minä verkkokaupan toimittajan roolissa sekä Miika verkkokauppiaana. Heräsimme siihen, että kehittäminen on liian IT-vetoista jopa "orjuuttaen" liiketoimintaa. Kaikki on hidasta, ennustamatonta, vaikeaa ja kallista.

Tero oli perehtynyt uusiin pilvipalveluihin ja -teknologioihin sekä innostunut niistä. Kaikki ei olekaan niin monimutkaista vaan asioita voi tehdä helpostikin, nopeasti ja pienemmillä kustannuksilla. Minä innostuin myös. Miika innostui myös. Miika oli perehtynyt verkkokauppiaana ja konsulttina yritysten arkeen. Ymmärsimme, että voisimme auttaa asiakkaita ei vain teknologioissa vaan aina strategiasta arjen operaatioihin. Huomasimme, että yhdistämällä meidän osaaminen, kokemus, näkemys sekä uudet globaalit pilviteknologiat olisi mahdollisuus auttaa asiakkaita kasvamaan ja kansainvälistymään. Innostus lisääntyi. Saimme ensimmäiset asiakkaatkin.

Oli aika miettiä voisiko tästä tulla jotain suurempaa. Syntyi missio, visio ja Woolman toteuttamaan niitä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.

Meitä perustajia yhdistää arvot sekä käytännön läheinen tapa viestiä ja tehdä töitä yhdessä asiakkaille. Haluamme luoda samalla erinomaisen työpaikan asiantuntijoille ja itsellemme. Se mahdollistaa ammattimaisen luottamukseen perustuvan toiminnan työntekijöiden, kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Heidän menestyminen on meidän onnistumisen tae.

Halusimme noudattaa myös Lean Startup -periaatteita ja julkistimme heti missiomme ja tarinamme ennen kuin kaikki palaset olivat täydellisiä. Tulemme julkistamaan palvelumme, osaamisemme, referenssimme, hinnoittelumme palanen kerrallaan. Fokus on nyt ja tulevaisuudessa asiakkaissamme sekä jatkuvasti kehittyvässä osaamisessa, jota rakennamme rekrytoimalla ja kumppaneiden kanssa.

Rakennamme nöyränä mutta rohkeasti uudenlaista suomalaista ekosysteemiä yrityksille, kauppiaille, asiantuntijoille sekä alan teknologia- ja palvelutoimijoille. Uskomme, että yhdessä saamme suomalaisille yrityksille verkon kautta kasvua ja kansainvälistymistä. Kutsumme kaikki mukaan, olitpa sitten asiakas, kumppani tai kiinnostunut työskentelemään yhdessä. Nyt!

Joku voi ihmetellä, mitä tapahtuu minun roolilleni Growthsettersissä. Käytän aikaani molempiin yhtiöihin rakentaen kasvua. Yhtiöillä on synergiaa keskenään. Jos haluatte pysyä ajantasalla, niin voitte liittyä postituslistallemme.

”Any individual or business that is completely honest in all its dealings is likely to succeed.”

- C.E. Woolman 

 

Teksti: Juha Harju

Lue myös