Itsearvioinnin paikka – Woolmanin ensimmäinen täysi tilikausi takana

Kädet näppäimistöllä

Woolmanilla on historiaa takana yksi vuosi ja viisi kuukautta. Tilintarkastus on alkamassa ja pian saadaan viralliset luvut. Tässä vaiheessa voin arvioida riittävällä tarkkuudella onnistumista: Liikevaihtoa saimme aikaan reilut 900 000 euroa tai vajaan miljoonan – miten sen haluaa kertoa. Kuitenkin enemmän kuin olimme ajatelleet. Tulos tulee olemaan nollan seudulla.

Kaiken ja enemmänkin investoimme kasvuun. Noin neljännes miljoona paloi kun rekrytoimme ja rakensimme sekä tuotteita että palveluita. Saimme aikaiseksi upean tiimin, meihin luottavat asiakkaat ja oman SaaS-sovelluksen. Sovellus auttaa kauppiaita saamaan helposti pohjoismaiset toimitustavat Shopify-alustalle toteutettuihin verkkokauppoihin. Ei yhtään huono saavutus!

Noin nelisenkymmentä asiakasta uskoi missioomme ja olimme luottamuksen arvoisia. Asiakkaidemme kokoa kuvaavat liikevaihdot vaihtelivat nollasta puoleentoista miljardiin saakka. Ennen kaikkea onnistuimme luomaan monelle asiakkaallemme kilpailuetua, kasvua ja kansainvälisyyttä. Se auttaa meitä jaksamaan arjessa.

Meille tärkeintä on, että asiakkaalla on halu kasvaa ja tehdä yhdessä onnistuminen. Me lupaamme luoda kyvyt kasvuun, olitpa sitten pieni tai iso.

Kumppanuutta, yhteistyötä ja osaajia

Rakensimme kumppanuuksia. Olemme ainoa Shopify Plus -kumppani Suomessa ja Ruotsissa. Olemme Oracle Netsuiten Pohjoismaiden Alliance Partner. Suomen suurimman finanssitalon OP:n kanssa olemme kiertäneet Suomen niemeä tarjoten ilmaisen verkkokauppakoulutuksen jo sadoille suomalaisille yrittäjille. Lisäksi olemme auttaneet yrityksiä toimimaan helposti monikanavaisesti Shopify-verkkokaupalla ja OP Kassalla

Rekrytoimme 15 osaajaa. Heistä kolmelle kyseessä oli uran ensimmäinen vakituinen työsuhde. Erityisen hienoa oli, että saimme monipuolisen huikean tiimin kasaan. Yhteensä 18 IHMISTÄ, jotka tekevät töitä yhdessä tunteella ja osaamisellaan kaikkensa asiakkaiden ja visiomme eteen. Toimitusjohtaja ei voisi olla onnellisempi saadessaan tehdä töitä tällaisen jengin kanssa. Kiitos! 

Lisää on tulossa! Luomme hyviä työpaikkoja uusille ja vanhoille osaajille. Olitpa sitten kaikkien projektipäälliköiden äiti, design-guru, koodivelho, varainhankinnan eli myynnin maestro, asiakaspalvelun mestari tai muuten vain innokas oppimaan maailman parhaaksi Jennyksi, Jariksi, Teemuksi tai Joonakseksi.

Ja sitten taas toisaalta...

Ainahan kaikki asiat ei mene kuten suunniteltiin, mutta mitään suurta epäonnistumista ei tullut vastaan. Uuden liiketoiminnan käynnistämisessä ja toiminnan kehittämisessä kaikki kestää yleensä kauemmin ja maksaa enemmän kuin osaa arvioida.

Sama tapahtui myös meidän palvelukehityksessä. Rakensimme oman sovelluksen ja halusimme julkaista sen myyntiin jo viime vuonna. Julkaisu on kuitenkin vielä kesken vaikka tuote on jo käytössä.

Useimmiten asiakaskeisseissä haasteet johtuivat meidän ja asiakkaan välisestä väärästä odotusarvosta. Loppupelissä meidän on aina katsottava silloin peiliin. Meidän on myös jatkuvasti parannettava kommunikaatiota, koska välillä on niin helppo tehdä vääriä oletuksia ja johtopäätöksiä liian vähäisellä tiedolla tai viestinnällä. Totta kai tekemiemme toimitusten ja palveluiden joukkoon eksyi tapauksia, joissa teimme virheitä. Tärkeintä on kuitenkin tunnustaa virheet ja korjata tilanne – sitähän myös elämä on.

Mitä me sitten tavoittelemme? Tässä tavoitteet yksinkertaisesti tiivistettynä:

  • Haluamme rakentaa upean tarinan ja matkan, joka luo työntekijöille, omistajille ja asiakkaille merkittävää taloudellista ja henkistä kasvua. Ennen kaikkea meistä jokaisesta tulee parempia ihmisiä.

  • Vapauttaa asiakkaamme teknologian orjuudesta ja laittaa fokuksen sekä panokset liiketoimintaan.

  • Tuplata vuosittain liikevaihdon.

  • Tavoitella 2 – 3 kertaa parempaa kannattavuutta kuin toimialalla yleensä ja kasvatamme yhtiömme arvon alaa paremmalle tasolle.

Ja mitä minä toimitusjohtajana opin? Arvostamaan rutiineja ja prosesseja,  innostumaan edelleen uusista ihmisistä ja kohtaamisista. Ja sen, että luottamus on edelleen arvokas assetti!

Nähdään torilla!

Juha Harju, CEO & Founder / Woolman 

 

Lue myös: