Google Shopping tuo verkkokaupan tuotteet suoraan asiakkaan eteen

Google Shopping tuo verkkokaupan tuotteet suoraan asiakkaan eteen

Suomalaisten verkkokauppiaiden Google Shopping -mainokset näkyvät hakutuloksien joukossa. Aikaisemmin ominaisuus on ollut näkyvissä vain rajatusti hakutuloksissa.  

Google Shopping -mainokset sisältävät tuotetietoja, kuten kuvan, hinnan sekä verkkokaupan tai myyjän nimen. Se on yksi mainostyyppi muiden Googlen tarjoamien kampanjavaihtoehtojen joukossa. 

Shoppingin avulla verkkokauppias saa tuotteensa näkyviin suoraan Googlen hakutulossivulle yleensä orgaanisten hakutulosten viereen tai yläpuolelle. Tämä tuo verkkokauppasi tuotteille rutkasti lisää näkyvyyttä juuri sillä hetkellä, kun asiakkaasi niitä itse etsivät.

Miten ja mistä? 

Google Shoppingin käyttöönottoa varten tarvitset Google Merchant Center -tilin ja Google Ads -tilin. Myös Google Analyticsin käyttö on erittäin suositeltavaa paremman seurannan takia.

Google Merchant Center on paikka, jossa hallitaan tuotetietoja. Luotuasi tilin, täytyy kauppa linkittää Google Merchant Centeriin. Tämä onnistuu helpoiten valmiin Shopify-sovelluksen avulla.

Google Adsin kautta hallitaan Shopping kampanjoita, budjettia jne. Shopping -kampanjoissa et kuitenkaan voi itse määrittää ja valita millä hakusanoilla tuotteesi näytetään. Se jää siis Googlen tulkinnan varaan ja tästä syystä tuotefeedin optimointi siten, että Google tunnistaa relevantit hakusanat joilla tuote esitetään, on erittäin tärkeää.

Google Shopping -kampanjoiden pyörittäminen muistuttaa tältä osin hyvin paljon hakukoneoptimointia.

Yhdistä Google Merchant Center ja Shopify-verkkokauppasi

Näillä askelilla saat Shopify-kauppasi yhdistettyä Google Merchant Centeriin ja voit alkaa luoda kampanjoita Shopping mainoksille:

  1. Luo Google Merchant Center tili
  2. Luo Google Ads -tili
  3. Linkitä Merchant Center Google Ads -tiliin
  4. Linkitä verkkokauppa Merchant Centeriin sovelluksen avulla
  5. Vahvista sivuston omistajuun Google Merchant Centerissä
  6. Vie tuotedata Google Merchant Centeriin

Google Shopping -ratkaisun kanssa käytettäviä lisäosio Shopify-kauppaasi löydät Shopify App Storesta. Kaipaatko lisätietoa Google Shopping -ominaisuuksista ja Shopify-verkkokaupasta? Ota yhteyttä! 

Lue myös: