Woolman Oy

Woolmanin etätyöviikko Irlannissa: Mitä huomioida, kun järjestää tärkeitä sisäisiä tapahtumia yritykselle?

Woolmanin etätyöviikko Irlannissa: Mitä huomioida, kun järjestää tärkeitä sisäisiä tapahtumia yritykselle?

Päätimme jo keväällä, että syksyllä toteutamme etätyöviikon Espanjassa. Suomen kesä oli kuitenkin aivan jotain muuta kuin yleensä. Helteiden takia päätimmekin lähteä Irlantiin. Vaihto oli hyvä päätös! Saimme yhdistettyä viikkoon myös yritysvierailuita, jotka eivät olisi Espanjassa olleet mahdollisia. 

Miksi järjestimme etätyöviikon?

Woolman on alle kaksi vuotta vanha. Olemme lyhyessä ajassa rekrytoineet eri ikäisiä ja erilaisia ihmisiä. Eräs tiimiläinen aikoinaan opetti minua toimitusjohtajaa hyvällä lauseella: “Juha, tunteminen tuottaa tulosta”.

Viikon tavoitteena oli:

 • Oppia jotain toisiltamme ja yritysvierailuista
 • Tuntea toisemme paremmin
 • Keksiä yhdessä jotain hauskaa
 • Tehdä yhdessä ikimuistoinen matka
 • Tuottaa mielenkiintoista sisältöä jaettavaksi nykyisille ja tuleville sukupolville

Kun tunnemme toisemme paremmin, se lisää luottamusta. Yhteinen etätyöviikko mahdollistaa toisiimme tutustumisen paremmin. Mitä parempi luottamus ja mitä paremmin tunnemme toisemme, sitä vähemmän yhteistyössä on kitkaa ja energia fokusoidaan oikeisiin asioihin. Tämä näkyy suoraan viivan alla.

Muutama vinkki järjestelyihin

Kun tavoitteena on saada mahdollisimman moni osallistumaan etätyöviikkoon, on sen eteen tehtävä töitä:

 • Ilmoita ajankohta hyvissä ajoin.

 • Ota sellainen ajankohta, joka mahdollistaa irtaantumisen siviilielämästä: Ei lomakaudella, ei viikonloppuna vaan normaalina työviikkona. Vältä kuitenkin toimialasi "sesonkiaikaa".

 • Valitse kohde, johon on helppo matkustaa.

Valitse sellainen majoituspaikka, että vapaa-ajanvietto töiden jälkeen on mahdollista. Tärkeää kuitenkin on, ettei porukka ei hajaannu kokonaan. Me valitsimme hotellin, jossa oli kokoustiloja, uimahalli sekä kuntosali ja ulkoilumahdollisuuksia lähimaastoissa. Haasteena tiedettiin, ettei lähistöllä ollut kävelymatkan päässä kauppoja, ravintoloita tai muita palveluita.

Älä suunnittele liian tiivistä ohjelmaa. Jokin osuus on hyvä olla yhteistä, ohjattua toimintaa. Osuus on syytä valmistella hyvin, huomioiden ruokailut ja siirtymiset esimerkiksi majoituspaikan ja vierailukohteen välillä. Anna vapauksia järjestellä työaika ja vapaa-aika. Mikäli ohjelmassa on yritysvierailuja, varaa ne ajoissa ja varmista, että ne sisältävät muutakin kuin seinien ja huonekalujen katselua. 

Syytä on varmistaa, että nettiyhteydet toimivat kohteessa. Voit varmistaa myös ottamalla mukaan suomalaisten operaattoreiden 4G-liittymiä ja mokkuloita. 

Ota sisällöllisesti hyöty matkasta! Tee reissusta materiaalia, jota voit hyödyntää jatkossa esimerkiksi markkinoinnissa.

Matkakertomuksen reissustamme voit lukea täältä

Great Sugar Loaf -kukkulan juurella, osoittaen kohti huippua.

Miten homma rokkasi?

Täytyy myöntää, että odotukset matkasta olivat sekalaiset. Jännitin, onnistuvatko järjestelyt ollenkaan. Toimiiko kohteessa wifi? Millainen hotelli on työskentelyyn? Miten pärjäämme täysin vieraassa ympäristössä? Miten yritysvierailut sujuvat? Entäs kuljetukset paikasta A paikkaan B?

Lopputulos oli hyvä! Mikään ei pettänyt. Ehkä Google-vierailusta olisi voinut saada enemmän irti, jos olisi ollut oikea yhteyshenkilö. Facebookilla tarina oli toinen.

Matkapohdinnassa tiivistyy yksi tärkeä asia: toimiminen epävarmuudessa. Vaikka moni asia matkajärjestelyissä ja paikan päälläkin oli epävarmaa, uskoin matkastamme tulevan hieno reissu! En menettänyt yöuniani, vaikka pahimmillaanhan kyse oli 17 hengen viikon työpanoksesta ja fiiliksestä.  

Miksi?

 • On turha stressata asioista, mihin et voi vaikuttaa.
 • Tiedät, että sinulla ja tiimillä on kyky tehdä luovia ratkaisuja tarpeen vaatiessa. 
 • Tiedät ja luotat, että kaikki tiimissä haluavat, että onnistumme

Yksi matkan kohokohdista oli vuoren valloitus. Minäkin lähdin kokeilemaan, vaikka tiesin, että vanha polvivamma ja kunto eivät tavoitetta välttämättä tue. Alkumatkasta ajattelin, että kyllä minä pohjalaisena näytän! Vaikka viimeisillä kynsilläni raavin itseni vuoren huipulle!

Great Sugar Loaf -kukkulan parkkipaikalle saavuttuani yhdessä Pinjan, Joonaksen ja kumppaneiden kanssa, olin jo varma, että tämä on tässä! Muut miettivät, että kestääkö tuon miehen pumppu. Lähdin kuitenkin jatkamaan rinnettä, ajatuksella, että hiljaa hyvää tulee ja sitkeydellä pääsen perille. Ensimmäisellä näköalatasanteella, josta Dublin ja meri näkyivät jo horisontissa, istahdin alas ja samalla tajusin: Minun ei tarvitse päästä perille. Riittää, että tiimi pääsee. Toisaalta tajusin, etten halua jäädä pimeään tarpomaan vaaralliselle tielle. Nyt oivallus, järki ja turvallisuus voitti – vuosikymmen sitten tarina olisi ollut toinen!

Vaikka päätin, että jokin päivä vielä valloitan tuon samaisen vuoren, tärkeämpi oli toinen oivallukseni. Minun tehtäväni on saada meidät Woolman-tiiminä onnistumaan ja nousemaan yhdessä korkeimmalle korokkeelle!

Juha Harju, CEO & Founder / Woolman

 

Lue myös:

Verkkokauppa-asiaa suoraan sähköpostiisi?